САМОХРАНА мајка Татјана Аничић (42) и њен петогодишњи син, ни криви ни дужни требало је јуче принудно да буду исељени из свог стана у Улици Високог Стевана на Дорћолу. Због судског процеса између бившег власника стана и инвеститора зграде на броју 54, где они сада живе, Татјана је у опасности, иако су сва документа о куповини на њеној страни! Исељење је отказано до даљег.

Извршитељи су први пут закуцали на Татјанина врата у августу прошле године. Тек тада сазнала је за судски поступак, који воде бивши власник стана и инвеститор зграде.

- Истог дана када сам ја потписала купопродајни уговор, бивши власник Срђан Јончић и инвеститор Жељко Субошић потписали су уговор о размени овог стана, чиме је инвеститор поново постао власник - тресући се као прут покушава да нам објасни замршену ситуацију. - Ја сам од Субошића купила кров над главом и Јончић је то знао, јер смо све троје присуствовали томе.

Проблем је настао када је бивши власник решио да раскине уговор са Субошићем, јер овај није испунио договор - да му да други објекат или новац. Донета је пресуда да Татјана мора напоље. Инвеститор је уложио жалбу, али Први основни суд одбио је да преиначи одлуку.

- Нисам добила никакав папир за данашње исељење, јер је нова, а стара пресуда окачена на огласној табли суда. Инвеститор то није знао, а рок за нову жалбу је истекао - очајна је Татјана.

- Не можемо да извршимо одлуку суда јер полиција није изашла на терен - рекао нам је извршитељ Саво Загорчић. - Исељење се одлаже, али не можемо да кажемо до када. То може бити или до правоснажности привремене мере или до окончања парнице.

Иако је драматична ситуација јуче трајала кратко, Татјана и њен син немају куда уколико их ипак иселе.

- Не верујем да је ово крај. Не знам хоћу ли моћи да спавам мирно, јер сам чула да извршитељи имају манир да дођу и усред ноћи. У том случају, преселићемо се у паркић - рекла нам је Татјана.


ЉУДИ СЕ ОКУПИЛИ ИСПРЕД УЛАЗА

ПОКРЕТ "Живи зид", организације "Маркс 21" и "Колективна одбрана станара" препознали су вапај Татјане Аничић. Неколико десетина људи, махом младих, окупило се испред улаза у зграду да би спречили наум извршитеља. Понели су и транспаренте "Без крова нико!", "Не дамо!".

Срећом, потребе за њиховом радикалним потезима, попут блокирања улаза у стан, није било.