БЕОГРАДСКА школа за дизајн, образовна установа која је изнедрила неке од наших најпознатијих дизајнера, сликара и сценографа, прославила је у уторак 50 година постојања. Тим поводом, у школи је постављена изложба ликовних радова и скулптура ученика завршне године, а свечаности су се придружили и "златни матуранти", генерација која прославља педесетогодишњицу матуре.

Најуспешнијим и најзаслужнијим ученицима и пријатељима школе уручене су захвалнице, а директорка Јелена Медаковић посебно је похвалила ученицу генерације Ђурђију Матић и добитнике Вукове дипломе.

- Захвална сам што сам баш сада, на 50 година постојања Школе за дизајн, постала још један од ђака генерације. Надам се да сам достојно представљала ову школу, а да ћете ви то наставити да чините и убудуће - поручила је Ђурђија својим млађим колегама.

Свршеним средњошколцима поручено је да негују своју особеност и квалитете које поседују, да наставе образовање и рад на себи, те да резултати неће изостати. ж

ТРАДИЦИЈА

ШКОЛА за дизајн основана је 11. маја 1963. године, под називом Школа за ликовне технике, на иницијативу Удружења примењених уметника. Одмах су основана четири образовна профила: амбалажа, графика, индустријски дизајн и текстил, а први директор школе био је професор, академски сликар и таписериста Бранислав Суботић Субе.