БЕНЗИНСКА пумпа са претакалиштем и складиштем боца за течни гас ускоро би могла да никне у насељу Степа Степановић на Вождовцу, иако се станари већ три године упорно боре против тога. Како кажу житељи овог краја, до њих је стигла информација да је почетак градње само питање дана, као и да се "шушка" да је реч о НИС-овој испостави. Ипак, из Грађевинске дирекције Србије, као и из "Нафтне индустрије Србије" нисмо добили ни потврду ни деманти ове информације.

- Иако званичне потврде нема, путем неких канала речено нам је да ће ту бити подигнута НИС бензинска пумпа - кажу из Удружења станара овог насеља. - На званично писано обраћање Удружења овим поводом 13. децембра прошле године, одговор из ГДС нисмо добили. А на сајту још нема информација о резултатима тендера и закупцу. Поново су, обмањујући станаре, покренули изградњу овог објекта.

На питања које су "Новости" упутиле, НИС није одговорио.

С друге стране, Грађевинска дирекција Србије, после покушаја да прода земљиште, у октобру прошле године расписала је јавни позив за давање у закуп непокретности у изградњи - станице за снабдевање горивом у "Степи". Отварање пристиглих понуда било је заказано за 25. новембар. Ипак, исход ове јавне набавке још није познат.

- С обзиром на то да немамо окончан поступак, не можемо говорити о било каквом року у овом тренутку - рекли су из ГДС. - Одлука о почетку изградње бензинске станице није донета. Када будемо имали информације, оне ће бити објављене на нашем сајту.


ЗАКУП 8.000 ЕВРА

КАКО стоји у јавном позиву, минимална цена закупнине је 8.000 евра месечно. Период закупа је до 15 година, док ће првобитно уговор бити закључен на пет година са могућношћу продужења. Такође, закуподавац задржава право да по истеку уговора понуди непокретност на продају, а минимална цена износи 2.223.000 евра.