АМБИЦИОЗНО замишљена као најсавременији грађевински подухват у престоници, пословна зграда "Б23 офис парк", осам година након почетка радова, још зврји празна и незавршена. Каква је будућност великог објекта смештеног на ауто-путу, преко пута "Комбанк арене" данас не знају ни инвеститори, ни представници градске и општинске власти.

Прва пословна зграда врхунске "ААА" класе коју је Београд требало да добије и даље је у грађевинском вакууму. Изградња овог луксузног здања почела је још 2008. године и требало је да буде завршена за годину дана. Према пројекту зграда је требало да има десет спратова, да се простире на 52.000 квадратних метара, а да је опслужује 13 лифтова. Предвиђено је и постављање првог приватног хелиодрома на крову једне престоничке вишеспратнице.

Када је урађен највећи део посла, пројекат је, међутим, обустављен. Већ осам година на градилишту нема радника, нити машина, а плац на коме се налази и даље је ограђен.

Ни од инвеститора "Верано групе", ни од извођача радова, предузећа "Пројметал", нисмо успели да добијемо одговоре на питања у вези са судбином "Б23 офис парка". Пре две године представници овог предузећа изјавили су да имају план да продају цео комплекс. У игри су, наводно, биле компаније из Израела, Америке и Русије, али договор, очигледно, није постигнут.

Шта се догодило са амби­ци­озним пословним зда­њем нису знали да нам ка­жу ни у Општини Нови Бео­град, где тврде да нису надлежни за објекте веће од 800 квадратних метара.

Дозволе за изградњу оваквих зграда издаје Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове, али смо и на овој адреси остали ускраћени за одговор на питање шта ће се догодити са незавршеном вишеспратницом.

ПЛАНОВИ

ОСИМ канцеларија, у оквиру комплекса "Б23 офис парк" требало је да буду изграђени и налазе се разни пратећи садржаји. Пројекат је подразумевао простор за ресторане, кафетерије, конгресни центар и сале, фитнес и спа-центар, банке, пошту, књижаре, ауто-перионицу, вешерницу...

"ТЕЛЕКОМ" HTEO ПАМЕТНУ ЗГРАДУ

ЗБОГ кризе многе модерне грађевине у престоници су и даље неусељене. Никада није обелодањено ни ко би могао да користи "Б23 офис парк". У једном тренутку спомињала се могућност да у њу буде пресељен "Телеком", али се од тога одустало.