КРОЗ "Пазл град" на Бањици проћи ће улица! На простору на ком је до јуче било дечје игралиште, према најавама надлежних, планирано је проширење Борске улице. Површина од 750 квадратних метара биће пренамењена, а уколико остане неискоришћен простор, општина Вождовац, у сарадњи са градом, поставиће нове садржаје.

- Борска улица која повезује спољашњу магистралну тангенту са петљом Ласта, могла би на овом делу да буде проширена - рекли су из општине Вождовац. - То је у надлежности Дирекције за грађевинско земљиште, па ћемо у сарадњи са њима и градом, као и уз консултацију са грађанима Вождовца, одлучити о изградњи могућих садржаја на простору који не буде обухваћен планираним проширењем.

Монтажни објекат намењен за дечју игру саграђен је 2009. године и простирао се на три нивоа. Поседовао је део за бебе, клацкалице, љуљашке и лавиринт. У међувремену, након две године, парк је затворен, а игралиште је постало ругло овог дела града и стециште наркомана. Изградња овог парка коштала је 30 милиона динара. Он је повремено радио и био затваран, био у надлежности општине, па га је преузео град, да би 2013. коначно био стављен под катанац.

Пошто је три године зврјао празан, надлежни су решили да га сруше прошлог месеца.


ДОДАТНИ САДРЖАЈ

Како је раније најавио Горан Весић, градски менаџер, на углу Црнотравске и Борске могли би да никну нови садржаји за децу који ће поново постати право место за децу предшколског и раног школског узраста.