БЕОГРАД - Општина Вождовац саопштила је да ће данас почети рушење дечије играонице "Пазл град" на Бањици, која је пре неколико година подигнута без дозволе.

"Пазл град на Бањици подигнут је 2008/2009. године. У време владавине Демократске странке на Вождовцу, на земљишту које припада Министарству одбране, на најпрометнијој раскрсници на Вождовцу и без икакве могућности да се изда локацијска дозвола за њега", саопштила је оа београдска општина.

Додаје се да, за изградњу "Пазл града" није постојала ниједна грађевинска дозвола.

Ова играоница радила је кратко. Све справе предвиђење за играње деце су делимично или потпуно уништене, зидови ишарани, а по поду се, поред флаша и отпадака, могу видети и трагови паљења ватре. Престало је његово одржавање и коришћење и град је преузео надлежност над њим.

"То је била једна од највећих инвестиција у општини Вождовац, започета у време кампање за локалне изборе 2008. године, када је требало да послужи Демократској странци у политичке сврхе. Ова замисао коштала је пореске обвезнике тадашњих 30.000.000 динара или, по курсу из 2008. године – 350.000 евра", наводи се у саопштењу.

Саопштено је да ће данас у 12.30, по налогу Одељења за инспекцијске послове ГО Вождовац, почети рушење Пазл града на Бањици (угао Борске и Црнотравске улице).

Како је најављено, рушењу ће присуствовати председник општине Вождовац Александар Савић.