СЛАДОЛЕЏИЈЕ, кокичари, чистачи ципела и други са радним местом на некој од централних градских улица, мораће добро да уложе у свој бизнис. Општина Стари град објавила је почетне цене по којима ће бити лицитиране атрактивне локације, а због цифре од три милиона динара, колико кошта годишњи закуп места за апарат за кокице у Кнез Михаиловој улици, многима ће се завртети у глави.

"Кокичари" ће бити постављени на 13 локација, а да је овај посао и те како уносан, говори и највиша почетна цена од скоро 25.000 евра за место у Кнез Михаиловој 20. Мало даље, у истој улици, киоск за кокице биће постављен по цени нижој за милион динара.

Највише локација ове године ће, као по обичају, имати власници фрижидера сладоледа. Ледене занимације продаваће се на чак 33 локације. Најскупља је она у централном градском шеталишту - Кнез Михаиловој улици. Почетна цена је вртоглавих 2.000.000 динара, док локације нешто даље од центра (Дунавски кеј, Маршала Бирјузова, Џорџа Вашингтона), коштају "свега" 20.000 динара.

За чистаче ципела резервисане су Македонска и Дечанска улица, па ће они који уредно измирују своје обавезе, а зарађују у канцеларији на отвореном, за годишњи закуп издвојити најмање 12 хиљадарки.


ЈЕДНО МЕСТО И ЗА КЕСТЕНЏИЈУ

И ПОРЕД многобројних "кестенџија" у граду, у понуди локација општине Стари град за продавце кестена и кукуруза обезбеђено је само једно место - Кнез Михаилова и то по почетној цени годишњег закупа од чак милион динара!


ВАГА ЗА МЕРЕЊЕ 12.000 ДИНАРА

ЗАНИМЉИВО је да је место извојено и за ваге за мерење телесне тежине, и то једно, на почетку Кнез Михаилове улице и његов закуп кошта 12.000 динара. За киоск за хот-дог у Сремској улици треба најмање 1.500.000.