ГОЛФ терени са Аде Циганлије могли би да буду пресељени у - Борчу?! Нацрт плана детаљне регулације за подручје Макиша и околине, којим је препоручено измештање овог спорта са атрактивне локације због наводног "утицаја на квалитет подземних вода", узбуркао је страсти у престоници, а уље на ватру је долио предлог Генералног урбанистичког плана којим су голф терени предвиђени на левој обали Дунава.

Према тим плановима формираће се зоне са садржајима за различите видове рекреације и спортове на води, па тако и голф. Нови комплекс за палице планиран је у зони западно од СРЦ "Борча", односно од терена БСК "Борча". А питање је да ли српској престоници требају баш два велика голф центра.

У међувремену, у заштиту српских голфера и њиховог комплекса на Ади Циганлији стао је и генерални секретар Европске голф асоцијације Ричард Хит, који се обратио градоначелнику Београда Синиши Малом, изразивши отворену забринутост због најављеног измештања игралишта.

- Неколико важних турнира се налази у званичном календару Европске голф асоцијације, а сви се играју на теренима Голф клуба Београд на Ади Циганлији - истиче у допису Ричард Хит. - Сви они ће се од ове сезоне бодовати за Светску ранг-листу, због чега би затварање Голф клуба Београд и уклањање главних голф терена у Србији представљало велики корак уназад.

ПОПУЛАРНОСТ

У ПИСМУ челника Европске голф асоцијације се напомиње и велики раст популарности овог спорта у Србији, управо захваљујући раду клуба.

Свега два терена од девет рупа донела су повећање регистрованих играча у односу на 2006. годину за 255 одсто, док је импресивнији раст броја јуниора - за чак 640 одсто.