ЦРВЕНО-белом траком прошле недеље обележено је неколико објеката на главној "Ластиној" аутобуској станици. Због чишћења терена, где ће се градити "Београд на води", објекти у Херцеговачкој улици биће порушени наредних недеља. А, до јуна, комплетну саобраћајну инфраструктуру, пероне, чекаоницу, паркинг и управну зграду, као и друге пратеће зграде, чека иста судбина.

Обележени објекти прошлог викенда су испражњени. Однесено је све што има било какву вредност, од врата и прозора, до канцеларијског инвентара.

Званичници у предузећу "Ласта", на питања "Новости", кратко су одговорили "да се премештање аутобуске станице и осталих објеката обавља у договору са Скупштином града".

- Рушење и премештање станице у етапама спроводиће се до јуна месеца, према досадашњим договорима. Радови су већ отпочели - кажу у "Ласти", објашњавајући да одговоре на сва додатна питања потражимо у градској управи.

САМО ПРИВРЕМЕНО НА ПАРКИНГУ ПРОСТОР садашњег "Паркинг сервиса", преко пута Бувљака, биће само привремена варијанта за "Ластину" станицу са које ће се обављати међуградски и међународни саобраћај. На овом простору постојаће само минимум инфраструктуре, а касније ће бити премештена на обједињену локацију главне аутобуске и железничке станице, неколико стотина метара даље.

Запослени на аутобуској станици, где пристижу аутобуси са приградских линија, неће јавно да коментаришу пресељење на нову локацију. Међутим, невољно климају главом, сматрајући да се то ради напречац, без одговарајућег плана.

- Привремена станица биће у Блоку 42 на Новом Београду, на плацу "Паркинг сервиса" код Бувљака - прича један од радника. - Међутим, тамо до сада није ништа урађено. Ја не знам како они мисле овако велику станицу, са импозантним бројем путника, тек тако, у шпицу лета, да пребаце на ледину.

МАЛИ: СТАНИЦА УЗ ПОМОЋ ЕБРД

ГРАДОНАЧЕЛНИК Синиша Мали састао се јуче у Лондону са челницима Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).

-ЕБРД даће подршку многобројним пројектима за које се деценијама чекало да буду завршени. Између осталог, добићемо техничку подршку за изградњу нове аутобуске станице у Блоку 42. Њена градња почеће на пролеће следеће године - каже Мали.