У ЈЕДНОМ од најлепших делова престонице, Косанчићевом венцу, планирана је градња градске галерије, али и зидање стамбених објеката.

Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове представио је у згради Градске управе изменe и допунe Плана детаљне регулације - Просторне целине Косанчићев венац. Градски урбанисти обрадили су кварт између улица Велике степенице, Косанчићев венац и пешачке стазе ПП4.

Ова веома атрактивна локација одраније је била намењена за градску галерију. Међутим, ако овај документ прође све потребне процедуре, на овом делу Косанчићевог венца моћи ће и да се зидају стамбени објекти. А, можда парцела од Париске до Карађорђеве буде подељена.

На основу елабората, који се од јуче налази на градском сајту, планирано је велико "умивање" Великих степеница, које треба да постану једно од атрактивнијих делова града за туристе. У нацрту се помињу и лагуми. Овај кварт има велики број подземних пролаза, који би могли да се искористе у културне, комерцијалне и угоститељске сврхе. Али за то ће морати да се ради детаљније истраживање.

Тренутно, на овом простору поред зграде Универзитета уметности, налази се неколико дрвених барака и једна вишеспратна монтажна зграда.


НАЦРТ У ГРАДСКОЈ УПРАВИ

РАНИ јавни увид обавиће се у згради Градске управе, у Улици 27. марта. Заинтересовани ће документацију и графике моћи да погледају сваког радног дана од 19. октобра до 2. новембра, од 9 до 18 часова.

ПРИМЕДБЕ ДО 2. НОВЕМБРА

ГРАЂАНИ који сматрају да овај нацрт може да се поправи или да није у складу са стратегијом развоја града, своје мишљење у писаној форми треба да доставе Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове до 2. новембра.