Напустио Америку због - палачинки
04. 06. 2015. у 21:10
Петар Међедовић одлучио да свој сан оствари у домовини. Отворио у Београду ланац радњи са посластицама
Петар Међедовић / Фото: П. МИТИЋ
СИГУРНО бих боље прошао у Америци, да сам се упустио у неки посао. То је систем у ком радиш и зарадиш. Можда бих узео да возим камион са другом или нешто слично. Али остајем овде, јер стварно верујем да ће кренути набоље. Не желим да пропустим тај тренутак и зато сам решио да стварам свој бренд и правим најбоље палачинке у граду.
Овако прича млади предузетник и ентузијаста Петар Међедовић, који је свој други локал "Његошева палачинка" отворио пре неколико дана на Врачару, у Кичевској улици. Младић који ће ускоро прославити 27. рођендан, пре два лета се упустио у битку са тржиштем, дозволама, дажбинама и муштеријама. Тада је почела да ради прва палачинкарница у Његошевој улици. Идеју је добио док је три године радио у Америци разне послове. Одлучио је да се врати, дипломирао је и постао пример у окружењу.
- Било је напорно. Успео сам да одем преко студентских путовања. Радио сам као спасилац, обезбеђење у клубу, у винском бару у Вашингтону - прича Петар. - Идеју за палачинкарнице сам добио када сам пробао "европске" палачинке у Вашингтону, које су биле укусније од наших које сам јео у београдским фастфудовима.
С надом да ће и брата близанца приволети да се једног дана врати из Америке, Петар не одустаје од свог сна. Ланац палачинкарница је његова идеја, упркос свим препрекама.
- Највећа похвала је задовољна муштерија. Желим да направим квалитетан производ, да успем и да ми ово постане извор прихода - оптимистичан је Међедовић.
НЕМА ТАЈНЕ, НЕМА НИ ПРЕВАРЕ
РЕЦЕПТ за "његошеве палачинке" зна сваки мајстор у кухињи.
- Нема тајне. Једноставно, не штедимо на састојцима, на млеку. Хоћу да људи знају где могу да поједу добру палачинку. Онда ће се сами вратити, најбоља реклама је "од уха до уха" - јасан је Петар.
У ЖИВОТУ НИЈЕ СВЕ ЦРНО И БЕЛО
МНОГОБРОЈНИ проблеми нису потрошили Петров оптимизам.
- Није све црно и бело. У Србији је проблем што једни не знају да награде рад, а други се понашају у стилу "систем је труо, па ће бити још један црв у њему који ће да га гризе изнутра, а неће узети да очисти ту трулу јабуку".
Miro Markovic
04.06.2015. 21:36
Svaka cast ovm mladom coveku jer ce od jednostavne ideje napraviti sebi izvor zivota i uciniti mnoge ljude zadovoljne sa onim sto on pravi. Ako hoce da pravi najbolje palacinke na svetu, neka ode do restorana "Vinogradi" u Grockoj, koji je nekada bio u vlasnistvu hotela "Metropol". Obisao sam ceo svet, jeo najbolju hranu i probao skoro sve poslastice, ali palacinke iz "Vinograda" su nesto nejlepse sto jedan kuvar moze da napravi. Fenomenalno ukusno, mmmmm!
@Miro Markovic - Al' se setio, u Beogradu nema ni jedna palacinkarica...
@Miro Markovic - da je glup...
Petre kako dodjem uSrbiju evo as kod tebe .Za moga supruga idu sa nutelo a za mene sa orasima. Docicu samo sto zasluzujes I ja se vracam uskoro zauvek ako da gospod Bog I ja mislim za moju zemlju isto kao ti.ZIVELI
Pa sto nije otisao u crnu goru?
Коментари (29)