Напустио Америку због - палачинки

М. РОГАЧ

04. 06. 2015. у 21:10

Петар Међедовић одлучио да свој сан оствари у домовини. Отворио у Београду ланац радњи са посластицама

Напустио Америку због - палачинки

Петар Међедовић / Фото: П. МИТИЋ

СИГУРНО бих боље прошао у Америци, да сам се упустио у неки посао. То је систем у ком радиш и зарадиш. Можда бих узео да возим камион са другом или нешто слично. Али остајем овде, јер стварно верујем да ће кренути набоље. Не желим да пропустим тај тренутак и зато сам решио да стварам свој бренд и правим најбоље палачинке у граду.

Овако прича млади предузетник и ентузијаста Петар Међедовић, који је свој други локал "Његошева палачинка" отворио пре неколико дана на Врачару, у Кичевској улици. Младић који ће ускоро прославити 27. рођендан, пре два лета се упустио у битку са тржиштем, дозволама, дажбинама и муштеријама. Тада је почела да ради прва палачинкарница у Његошевој улици. Идеју је добио док је три године радио у Америци разне послове. Одлучио је да се врати, дипломирао је и постао пример у окружењу.

- Било је напорно. Успео сам да одем преко студентских путовања. Радио сам као спасилац, обезбеђење у клубу, у винском бару у Вашингтону - прича Петар. - Идеју за палачинкарнице сам добио када сам пробао "европске" палачинке у Вашингтону, које су биле укусније од наших које сам јео у београдским фастфудовима.

С надом да ће и брата близанца приволети да се једног дана врати из Америке, Петар не одустаје од свог сна. Ланац палачинкарница је његова идеја, упркос свим препрекама.

- Највећа похвала је задовољна муштерија. Желим да направим квалитетан производ, да успем и да ми ово постане извор прихода - оптимистичан је Међедовић.

НЕМА ТАЈНЕ, НЕМА НИ ПРЕВАРЕ

РЕЦЕПТ за "његошеве палачинке" зна сваки мајстор у кухињи.

- Нема тајне. Једноставно, не штедимо на састојцима, на млеку. Хоћу да људи знају где могу да поједу добру палачинку. Онда ће се сами вратити, најбоља реклама је "од уха до уха" - јасан је Петар.

У ЖИВОТУ НИЈЕ СВЕ ЦРНО И БЕЛО

МНОГОБРОЈНИ проблеми нису потрошили Петров оптимизам.

- Није све црно и бело. У Србији је проблем што једни не знају да награде рад, а други се понашају у стилу "систем је труо, па ће бити још један црв у њему који ће да га гризе изнутра, а неће узети да очисти ту трулу јабуку".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (29)

Miro Markovic

04.06.2015. 21:36

Svaka cast ovm mladom coveku jer ce od jednostavne ideje napraviti sebi izvor zivota i uciniti mnoge ljude zadovoljne sa onim sto on pravi. Ako hoce da pravi najbolje palacinke na svetu, neka ode do restorana "Vinogradi" u Grockoj, koji je nekada bio u vlasnistvu hotela "Metropol". Obisao sam ceo svet, jeo najbolju hranu i probao skoro sve poslastice, ali palacinke iz "Vinograda" su nesto nejlepse sto jedan kuvar moze da napravi. Fenomenalno ukusno, mmmmm!

Gloria

04.06.2015. 22:30

Petre kako dodjem uSrbiju evo as kod tebe .Za moga supruga idu sa nutelo a za mene sa orasima. Docicu samo sto zasluzujes I ja se vracam uskoro zauvek ako da gospod Bog I ja mislim za moju zemlju isto kao ti.ZIVELI

Mare

05.06.2015. 02:01

@Pirke Demokrata - Demokrato demokrato, zasto bi isao u CG? Svaka cast decku, svraticu prvom prilikom na palacinku.

E pa

04.06.2015. 23:12

"SIGURNO bih bolje prošao u Americi, da sam se upustio u neki posao. To je sistem u kom radiš i zaradiš." Ovo može da bude ali uopšte ne mora, i najčešće, ne znači. Početi i ODRŽATI posao je svuda teško i neizvesno. U tkz. "razvijenom kapitalizmu", a i kod nas, tu smo slični-sic, preko 90% novopokrenutih biznisa propada u prvih 5 godina. Treba tu znanja, volje, novaca i, ma koliko zvučalo nelogično, SREĆE. Tako da je ovo samo reklama. Svejedno, želim mu sve najbolje.

Јабре

04.06.2015. 23:14

Ускоро ћу за Београд па се надам да ћу имати времена да свратим код њега.

Sale

04.06.2015. 23:15

Ovo mora da je neki SNS-ovac, cim ima para da otvara lokale po Vracaru. Kolika je cena tih palacinki kad mozes drzavi dati dazbine, kupiti materijal, platiti lokal i jos nesto i da zaradis!? Ja zivim na Vracaru i retko koja palacinkarnica da je opstala duze od godinu dana.

SNS funkcioner - Beograd

05.06.2015. 05:32

@Sale - Jeste, on je naš dugogodišnji član, pa šta onda?! Zbog toga ne sme da peče palačinke?!

Ivan

05.06.2015. 08:07

@Sale - Nazalost, uvek ce postojati ljudi koji ostavljaju ovakve komentare. Pa makar neko pravio i palacinke. Takvi smo. :D

Milica

05.06.2015. 08:40

@Sale - Samo kukaj i nista ne radi. Sta tebe briga koliko se njemu isplati i sta ce mu ostati dok plati sve dazbine. Moja rodjaka ima turisticku agenciju,putovanja, prodaja avio karata i sl. Sve prijavljeno, sve licencirano, sve radi preko racuna, sve dazbine i poreze placa redovno, zaposlenima isplacuje plate i to dosta dobre plate redovno, zaposleni rade u njenoj agenciji vec po 10 godina i sve izmiri i njoj opet puno ostane. Ali zena voli red, ciste racune i nece da se stresa od raznih inspekcija.

pERA

05.06.2015. 01:23

... Nadamse dasi se vratio sa ... "grin kartom" , .... dabi posao uspeo, moraces cesce da putujes u Ameriku !! Ps. 14-a Beogradska ....odnesi direktorki palacinke, ona gotivi sa orasima !

Па да+++

05.06.2015. 03:20

Ако ово не спасе Србију, ништа неће! Добро, неће то бити од српског млека, јер су наши млекари отерани у банкрот. А неће бити ускоро ни од српског брашна. И треба да се плаћа у еврима, да буде профитаблно. Ко се у Србији обогатио на динару? Само лопови, а овај млади ентузијаста сигурно то није. Него, молим Новости да сврате на палачинке за пар година и да нам јаве шта је преостало од ентузијазма овог заиста дивног покушаја. Можда ја још једном размислим.

Маја М.

05.06.2015. 14:47

@Па да+++ - А рецепт?! Треба ли да поверујемо да су боље од наших најпростијих, најједноставнијих, најобичнијих, домаћих, уз које смо одрастали...

Joca vracar

05.06.2015. 07:32

Ne znam da li je sns-ovac ili ds-ovac ali su mu palacinke odlicne. Ovo prvo mi je manje vazno.

Pacanga

05.06.2015. 11:37

Probao sam palacinke, stvarno su najbolje u gradu. Bravo Petre, i za hrabrost i za kvalitet koji negujes. I ja sam se nedavno vratio iz USA da bih ucinio ovu zemlju boljom., Nazalost nisam imao dovoljno para da zapocnem svoj biznis, nadam se da cu i ja jednog dana kao ti. Ti si uzor mladima u ovoj zemlji. Svaka cast

kacusa

05.06.2015. 12:23

Iskreno dosta sam puta bio u njegosevoj(ulici)palacinkarnici...imaju neralno dobre i ukusne palacinke,do sada najbolje u gradu koje sam jeo...jer sam i tako par puta naleteo na gospodina Petra,koji je uvek bio nasmejan,pozitivan i veoma prijatan...kao i sto jednom nisam mogao da verujem da je bio u poslovnom izdanju a opet mu nije bilo tesko da pomaze radnicima sta god da je trebalo...zato je i uspeo jer se vidi da je borben,vredan i ambiciozan...zelim mu sve najbolje u daljem radu!!!

MIkrocipovi

05.06.2015. 12:43

Kad cemo citati da neko pravi mikrocipove i prodaje ih na svetskom trzistu? Ovako u medjuvremenu i palacinke pored skole su vest.

srboje

05.06.2015. 16:49

a jel imaju palacinke bez priloga bushita? praznih sarenih laza nekog sa debelim vezama i zaostavstinom?

Све за ташке и гомбоце ја бих дао...

06.06.2015. 05:12

Перо, ја више волим ташке и гомбоце. Јел ако да и тога мало направиш, па да ми срцу жеља мине? Ja нисам кувар а ове младе чак и не знају шта је то. А чак ни оне мало старије. Ех, док је моја мама била жива...

duško međedović rep.srpska

09.06.2015. 10:18

Rođak,želum ti svu sreću i svraćam do tebe prve prilike.

duda

16.06.2015. 09:04

Nekada sam radila sa njegovim ocom bio je ljudina od čoveka pa tako i njegovi sinovi. Zelim ti uspeh i dobro zdravlje.