СТАНОВНИЦИ насеља Бусије код Батајнице више не могу да прођу улицом од блата - када је киша, и од прашине када је суво, па деца у школу иду у гуменим чизмама.

- У нашем насељу мајстори су постављали инсталације за гас. Од када је комплетна механизација повучена прошло је око месец дана, међутим улице још нису враћене у првобитно стање - жали се суграђанин Светозар Данчуо који живи у Улици Живка Стојисављевића.

- Жалили смо се општинској инспекцији, али осим што су нам рекли да извођач све мора да врати у првобитно стање, друге реакције није било. Наша улица пре гасификације није ни била асфалтирана, већ смо ми, становници, сами сакупили новац и пут насули каменом и струганим асфалтом. Сада је и то уништено јер је извођач радова копао са обе стране улице и за собом оставио ругло.

Према Данчуовим речима, у насељу има око 1.000 кућа и 5.000 становника, а осим улица којима пролази градски превоз, ниједна друга није асфалтирана. Житељи Бусија, иако задовољни због гасификације, жале се јер је њихов новац и труд, који су уложили да би до својих кућа могли да стигну као сав нормалан свет - прегазио багер.

ОД МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ДО ОПШТИНЕ

ПУТАРИ раде на основу налога Дирекције за путеве, што је случај и када је у питању асфалтирање улица први пут. А да би механизација стигла у неки део града, неопходно је да грађани упуте месној заједници која ће је проследити Општини, а она Дирекцији за путеве по чијем налогу "Београд пут" изводи радове. Такође, грађани и директно могу да се обрате Дирекцији.


ПОПРАВЉАЈУ "НАМЕРНЕ КВАРОВЕ"

ЕКИПЕ "Београд пута" свакодневно поправљају такозване "намерне кварове" у десет и више улица. Путари на основу уговора са комуналним предузећима прате раскопавања коловоза и тротоара. Да би радници прионули на посао, неопходно је да предузеће које је интервенисало заврши радове. Ипак, бројне су притужбе суграђана на координацију радова комуналних предузећа, па су улице раскопане и више седмица.