ВРТИЋ у Блоку 61 моћи ће да прими више од 315 деце предшколског узраста, а према најавама градских челника почеће да ради за девет месеци. Овај објекат ће имати вишенаменску салу, савремено опремљену кухињу и перионицу. Површина комплекса је 6.311 квадрата.

Градоначелник Београда Драган Ђилас нагласио је приликом обиласка градилишта да се на територији општине Нови Београд граде два вртића, а у току је и изградња обданишта у Обреновцу.

Лјиљана Јовчић, градски секретар за образовање и дечју заштиту, истакла је да вртић у Блоку 61 нимало неће заостајати ни у васпитно-образовном раду ни у опремљености за вртићем који је пре годину дана отворен на Бежанијској коси.

- Као и сви новобеоградски објекти и овај ће имати своју васпитно-образовну тематску целину и биће тако структуриран да ће моћи да организује различите врсте посебних и специјализованих програма - рекла је Јовчићева. - Када 70 одсто радова буде завршено, Секретаријат за образовање и дечју заштиту ће почети набавку опреме.ЂИЛАС: НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ У "СТЕПИ"

- ТРЕНУТНО је највећи проблем на Вождовцу у насељу "Степа Степановић" - рекао је Ђилас. - Република тамо завршава депаданс за 80 деце, а ми ћемо га изнајмити. Ускоро ћемо почети и изградњу првог обданишта и школе у овом насељу.