БЕОГРАД - Радови на изградњи и реконструкцији Земунског кеја улазе у завршну фазу, па се очекује да грађани у њему уживају већ пре првомајских празника, најављено је данас из Градске управе.

До сада су, поред осталог, изграђени комплетна обалоутврда и насип, а реконструисани су и постојећи канализациони изливи, чиме је решен проблем непријатних мириса и отпада.

У току су радови на изградњи шеталишта, трибина и степеништа.

"Изградња Земунског кеја представља још један доказ да актуелна градска власт решава проблеме који су годинама били нерешени и то на начин који ће грађанима донети сигурнији, али и знатно квалитетнији живот", рекао је градски секретар за комунално стамбене послове Предраг Петровић.

Претровић је нагласио да Земунски кеј представља и пример одличне сарадње града и општине, која је једним делом била и суинвеститор.

"Радови се изводе тако да обезбеђују максималну усаглашеност водопривредних и естетских захтева, што гарантује очување аутентичности средине", нагласио је директор "Београдводе" Милош Миловановић.

Београђани ће крајем априла, завршетком радова на изградњи и реконструкцији Земунског кеја, добити још једно савремено и изузетно уређено шеталиште, а град бедем који Земун брани и од великих тзв. стогодишњих вода, додаје се у саопштењу.