VUČIĆ SE SASTAO SA ELIZABET ALEN: "Dobar i koristan razgovor o regionalnim i geopolitičkim pitanjima, kao i o jačanju odnosa Srbije i SAD"

Novosti online

15. 05. 2024. u 11:46

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa državnom podsekretarkom za javnu diplomatiju i javne poslove Sjedinjenih Američkih Država Elizabet Alen.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ЕЛИЗАБЕТ АЛЕН: Добар и користан разговор о регионалним и геополитичким питањима, као и о јачању односа Србије и САД

FOTO: Novosti

- Dobar i koristan razgovor sa državnom podsekretarkom Alen o regionalnim i geopolitičkim pitanjima, kao i o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD.

Razmotrili smo mogućnostima za širenje saradnje Srbije i SAD u oblasti kulture i obrazovanja, naročito različite vrste programa za stipendije, za razmenu studenata, kultura i znanja - objavio je predsednik na svom Instagram nalogu.

- Razgovarali smo i o podršci SAD napretku Srbije na putu ka punopravnom članstvu u EU. Ukazao sam na pritiske sa kojima se suočavaju Srbija i Srbi i zamolio SAD da pojača svoj angažman i iskoristi svoj uticaj kako bi se očuvala stabilnost regiona i stvorili preduslovi za iskrenu saradnju i konkretan napredak regiona i svih naših građana ka boljoj i prosperitetnijoj budućnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku