VUČELIĆ: Zahvaljujući Vučiću i srpskoj diplomatiji oni imaju problem sa glasanjem o rezoluciji o Srebrenici

Novosti online

15. 05. 2024. u 09:51

GLAVNI i odgovorni urednik Večernjih novosti Milorad Vučelić izjavio je danas da je zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i diplomatskoj akciji naše zemlje došlo do toga da je odnos snaga takav da ne ide u korist onih koji bi glasali za rezoluciju o takozvanom genocidu u Srebrenici.

ВУЧЕЛИЋ: Захваљујући Вучићу и српској дипломатији они имају проблем са гласањем о резолуцији о Сребреници

Foto: Printskrin

- Da postoji stvarni genocid, to bi bila bruka i sramota da se ne može doneti jedinstveno rezolucija o genocidu. Rezolucija se odlaže evo već treću nedelju. Pošto genocida nema, naravno da ima problema. Ovo vreme se koristi za pritiske na razne zemlje da glasaju za, rekao je Vučelić.

On je napomenuo da ako bi se rezolucija usvojila tesnom većinom, ili bi broj uzdržanih i onih koji su protiv bio veći, onda to gubi smisao.

Takvoj situaciji doprineo je otpor koji je Srbija pružila toj nepravdi, rekao je Vučelić i ukazao da pojedini analitičari i političari naglašavaju da je ovim manevrima uzdrman sam kredibilitet UN.

Vučelić je naglasio da bi rezolucija o Srebrenici trebala da bude alibi, pokriće i za Oluju i za KiM i za agresiju na SR Jugoslaviju, odnosno Srbiju, ali i kao političko pokriće i za ono što ubuduće nameravaju da urade.

On je naglasio da trenutno živimo u naknadnoj reviziji istorije, jer je već ranije postavljeno da je iskrcavanjem u Normandiju pobeđen fašizam.

Prema njegovim rečima, oko nepostojećeg genocida koristi se genocid u Jasenovcu kao moneta za podkusurivanje, jer je Jasenovac pravi pravcati genocid, jedan od najvažnijih gde je između 700.000 i 800.000 Srba, Jevreja, Roma ubijeno.

U ovom kontekstu, kako je naveo, ne bi ga trebalo pominjati, jer se Jasenovac na taj način bruka, kao što se oni brukaju sa inflacijom genocidnih slučajeva.

- Jasenovac je pravi pravcati genocid, ukazao je Vučelić i dodao da kada je Srebrenica u pitanju, radi se o zločinu, ali postoje ratni zločini i van Srebrenice.

- Ne možemo uvoditi pojam lokalni, opštinski genocid, poručio je Vučelić.

BONUS VIDEO: KARKOV URUŠEN: Zgrade, automobili oštećeni I 20 povređenih u granatiranju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)