DOKLE IDE LUDILO ZVANIČNE PRIŠTINE: Srpska lista o odluci tzv. kosovskih vlasti da zabrane pozorišnu predstavu u Mitrovici i Leposaviću

D. Z.

14. 05. 2024. u 16:18

OPOMINjUĆI da je juče zabranjen ulazak na KOsovo i Metohiju srpskom patrijarhu Porfiriju a da je danas onemogućeno da tim proslavljenog srpskog glumca Nenada Jezdića sa opremom uđe na Kosovo i Metohiju i gospodin Jezdić izvede i predstavu “Knjiga o Milutinu” u organizaciji Kulturnog centra u Kosovskoj Mitrovici.

ДОКЛЕ ИДЕ ЛУДИЛО ЗВАНИЧНЕ ПРИШТИНЕ: Српска листа о одлуци тзв. косовских власти да забране позоришну представу у Митровици и Лепосавићу

Foto: Profimedia

Srpska lista navela je u saopštenju za jabnost da režim Aljbina Kurtija nastavlja sa progonom Srba i kršenjem osnovnih ljudskih, verskih i građanskih prava vraćajući nas u najtamnije dane iz prošlosti a sve to čekajući da predstavnici međunarodne zajednice konačno konkretno deluju i anemična saopštenja sa “pozivima obema stranama!?” zamene konkretnim merama i odlukama zbog kršenja prava srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji.

- Pitamo se dokle ide ludilo zvanične Prištine isto koliko nas zanima dokle će više ćutati međunarodni predstavnici i ambasadori Kvinte na ovo ugnjetavanje našeg naroda. Želimo da budemo vrlo jasni, srpski narod ćutanje međunarodnih predstavnika na kršenja prava našeg naroda doživljava kao vid saučestništva i to je nešto što nikakve kampanje i promo aktivnosti neće promeniti-ocenjuju iz Srpske liste i navode da što se režima u Prištini tiče, nije prvi put da je neki režim Srbima zabranjivao veru, kulturu, tradiciju, lečenje, obrazovanje, život… ali da istorija, kao učiteljica života treba da bude nauk svima, i podseti kako su se ti režimi raspadali zbog svoje zlobe i zla koje su činili našem narodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)