RADIM SAMO ZA SRBIJU Vučić jasno: Ja nisam ni ruski, ni evropski, ni američki plaćenik

Novosti online

13. 05. 2024. u 18:45

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem tokom koga se osvrnuo i na napade opozicije da je "strani plaćenik".

РАДИМ САМО ЗА СРБИЈУ Вучић јасно: Ја нисам ни руски, ни европски, ни амерички плаћеник

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


- Pre tri dana je ovde bio predsednik republike Kine. Ti isti su pisali: Vučić kuva žabu, kako bi obavestio narod da Srbija neće da bude na putu EU. To su im bili glavni naslovi. Ja sam ćutao iz pristojnosti prema gostu. Reč nisam rekao. Ugostio sam našeg dragog gosta iz NR Kine, veoma dragog. Ćutao, bavio se državnim pitanjima, molio za fabrike da dođu u Srbiju. Molio da uposlimo ljude i borio se za svoju zemlju. Danas u gostima, pošto kažu da to krijemo, da vam ponovim, imamo Olenu Zelenski i Dmirov Koleba, ministar spoljnih poslova Ukrajine. A šta mi uustvari imamo protiv Ukrajine? A šta vi ustvarti hoćete protiv mene? Od svog predsednika. Pa vi ste me birali, imate pravo da tražite od mene. A šta vi ustvari hoćete od mene? Da ne razgovaram za zemljom od 40 miliona stanovnika koja nikad ništa nažao nije uradila Srbiji, koja nije priznala tzv. Kosovo, a pritom imam zadatak i obavezu koju ste mi vi dali. Da ih molim da ne budu na drugoj stani povopdom SE i da ne budu protiv nas u Generalnoj skupštini UN - kaže Vučić i dodaje da je danas razgovarao sa njima o ekonomskim temama te pita šta je tačno loše u tome.
- Zbog toga nemam kičmu? A sutra kada budem govorio o tome i to na ruskom jeziku kako se vrši revizija istorijskih činjenica, hoćete tada da mi kažete da sam ruski plaćenik. Ja nisam ruski plaćenik, ni evropski ni američki. Radim samo za Srbiju.  I borim se za Srbiju. I ovo što sada govorim govorim u polu magnovenju jer su mi misli već u Njujorku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za