GRČKA PROPALA KAO POSREDNIK: Zapad smislio taktiku kako da ubedi Beograd za Rezoluciju o Srebrenici u GS UN, ali im nije prošla

С.Ровчанин Томковић
S.Rovčanin Tomković

18. 04. 2024. u 10:32

SVOJU sramnu ulogu prilikom otvaranja vrata SE za tzv. Kosovo Grčka je upotpunila i kada je reč o rezoluciji o genocidu u Srebrenici koja bi trebalo da se nađe pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija. Naime, zapadne zemlje iskoristile su priliku da preko diplomata iz Atine predlože Beogradu da se izbalansira tekst, i da naša strana može biti zadovoljna jer se u dokumentu decidno ne pominje nijedna nacija.

ГРЧКА ПРОПАЛА КАО ПОСРЕДНИК: Запад смислио тактику како да убеди Београд за Резолуцију о Сребреници у ГС УН, али им није прошла

Foto Radio Sarajevo

Zapadnjaci su, prema našim informacijama, računali na tradicionalni prijateljstvo dva naroda i na ovaj način pokušali da nas privole da podržimo rezoluciju u kojoj se predviđa uvođenje međunarodnog dana sećanja i "genocida" u Srebrenici u udžbenike.

Beograd ostaje na svojim pozicijama, da u Srebrenici nije bilo genocida i da je apsurd da nam Nemci, kao glavni sponzori rezolucije, na leđa lepe etiketu "genocidaša".

No, namera da nam pošalju Grke nije bila pametna u momentima kada nam je Atina, iako ne priznaje tzv. Kosovo, okrenula leđa u Savetu Evrope. Osim izvestioca Dore Bakojani, koja je napisala krajnje nefer izveštaj o situaciji na KiM i preporučila da lažna država bude primljena, još troje grčkih poslanika podržalo je Prištinu. U Parlamentarnoj skupštini dosledna je ostala samo jedna Grkinja - Nina Kasimati iz Sirize i glasala je protiv. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku