POČINJU PREGOVORI SA STUDENTIMA! Rektor Univerziteta u Novom Sadu zajedno sa dekanima stigao na Filozofski fakultet

Novosti online

31. 03. 2024. u 17:56

KAKO Ns Uživo nezvanično saznaje, prof. dr Dejan Madić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Boris Dumnić, dekan Fakulteta tehničkih nauka i prof. dr Patrik Drid, dekan Fakulteta sporta i fizičke kulture, pristigli su na Filozofski fakultet u nameri da pregovaraju sa studentima radi prekida blokade.

ПОЧИЊУ ПРЕГОВОРИ СА СТУДЕНТИМА! Ректор Универзитета у Новом Саду заједно са деканима стигао на Филозофски факултет

N.Karlić

Filozofski fakultet blokiran je u četvrtak 28. marta od strane studenata, nakon što su studenti Univerziteta u Novom Sadu u velikom broju održali miran protest ispred fakulteta i tražili smenu vanrednog profesora Dinka Gruhonjića zbog nedopustivog izlaganja u kome se prepoznaju elementi govora mržnje.

Nakon mirnog protesta i govora Damjana Vakanjca, studenta prorektora Univerziteta u Novom Sadu, studenti su zauzeli fakultet, a danas šira javnost očekuje jasne korake od strane predstavnika fakulteta.

Podsećamo, tokom održavanja festivala Rebedu u Dubrovniku na jednoj od tribina Dinko Gruhonjić izjavio je da je ponosan što nosi ime po Dinku Šakiću, ustaškom zločincu i zapovedniku logora Jasenovac i Stara Gradiška, u kojem je stradalo na stotine hiljada Srba.

(nsuzivo.rs)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku