"DA SU FER, KAO ŠTO NISU..." Premijerka o zahtevima opozicije - To nije u skladu sa međunarodnim standardima demokratije

Novosti online

03. 03. 2024. u 09:50

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić još jednom je istakla da zahtevi opozicije da se ukloni ime i lik Aleksandar Vučića sa izbornih lista, ne postoje nigde u svetu, te da se služe princiop "ako ne možeš da ga pobediš, diskvalifikuj ga".

ДА СУ ФЕР, КАО ШТО НИСУ... Премијерка о захтевима опозиције - То није у складу са међународним стандардима демократије

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

- Kao što sam rekla juče na pres konferenciji @sns_srbija - kampanja opozicije i civilnog društva koje podržava opoziciju biće fokusirana na to da @avucic ne može da pozajmi svoje ime i/ili lik nekoj od lista. Kao što su rekli i u Briselu i u Strazburu - ako bilo koja lista, bilo kad, na bilo kojim izborima u Srbiji, nosi njegovo ime, oni ne mogu da pobede. Danas kažu to je "najbazičniji uslov". A gde to još postoji? U Srbiji je Boris Tadić davao svoje ime DS-u za sve izbore na svim nivoima, pa nije bio problem. Nije bilo civilnog društva da kaže da je to nedemokratski i nefer. U Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španiji, u SAD....svuda je to dozvoljeno i uobičajena je praksa. Samo ovde opozicija i oni koji ih podržavaju misle da je fer trka samo ona u kojoj kad nekog ne možeš da pobediš, a ti ga lepo diskvalifikuješ iz trke. A, da - još jedna važna stvar: taj "najbazičniji uslov" ne postoji u preporukama @osce_odihr. Zašto? Pa zato što nije u skladu sa međunarodnim standardima demokratije. Da su fer, na ovo bi Proglas ili Građanske inicijative (i svi ostali iz tog spektra) rekli: "Pa nismo mi za demokratiju, mi smo protiv Vučića". Da su fer, kao što nisu - istakla je Brnabić.

BONUS VIDEO: KAKO N1 ŠTITI KOLEGE: Kažu da nasilje cveta u društvu jer neko ne odgovara na njihova pitanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku