"PLAVCI" NE ODUSTAJU OD EVROPE: "Galebovi" žele da u pobedničkom ritmu završe sezonu

O. M.

15. 05. 2024. u 11:31

BRAJTON dočekuje ekipu Čelsija u zaostaloj utakmici 34. kola engleske Premijer lige.

ПЛАВЦИ НЕ ОДУСТАЈУ ОД ЕВРОПЕ: Галебови желе да у победничком ритму заврше сезону

Foto Profimedia

Iako je odigrao ispod očekivanja ove sezone, Čelsi ima priliku da se u završnici sezone dokopa evropskog fudbala sledeće jeseni. Trenutno su sedmi na tabeli, a ta pozicija vodi u Ligu konferencija pod uslovom da Mančester siti odbrani trofej u Ef-Ej kupu.

U suprotnom, moraće Čelsi da se dokopa šeste pozicije koju trenutno sa istim brojem bodova (57) drži Njukasl. Svrake danas takođe igraju odloženi meč 34. kola, i to protiv Mančester junajteda koji je osmi sa 54 boda, a uz to "crveni đavoli" imaju i drugu priliku za plasman u Evropu - pomenuto finale Ef-Ej kupa protiv favorizovanog gradskog rivala Sitija.

Čelsi je vezao tri pobede nakon remija sa Aston vilom, a ta serija nepobedivosti usledila je posle "petarde" kojom ih je počastio Arsenal u gradskom derbiju Londona.

U poslednjoj utakmici "plavci" su posle velikog broja preokreta savladali Notingem forest sa 3:2, tako da će "šumarima" u poslednjem kolu biti neophodan bod da osiguraju opstanak u Ligi.

Brajton je u prošlom kolu odigrao 1:1 protiv Njukasla, što je bila čak 15. uzastopna utakmica u kojoj "galebovi" nisu uspeli da postignu više od jednog gola. Prošlo je tri i po meseca od kada im je to uspelo, u pobedi od 5:0 nad Šefild junajtedom.

Poveli su u 18. minutu, a "svrake" su uspele da izjednače pet minuta nakon što je strelac gola za Brajton Džoel Veltman zbog povrede morao da napusti igru.

Taj remi označio je kraj nadanja ekipe Roberta de Zerbija da može da izbori evropski fudbal na jesen, ali je osim toga umanjio i nade Njukasla koje ipak nisu i ugašene.

Brajton može da se popne na osmo mesto, ako pobedi obe utakmice do kraja, a Junajted s kojim se sastaje u poslednjem kolu izgubi i danas u zaostalom meču od Njukasla, ali osmo mesto ne donosi Evropu dogodine. Vize za Ligu šampiona su podeljene, a u Ligu Evrope i Ligu konferencija će Totenhem i dve ekipe iz trougla Njukasl - Čelsi - Mančester junajted.

Za jednog člana Brajtona možda nije sve izgubljeno kada je reč o evropskom fudbalu naredne jeseni, jer su za usluge Robereta de Zerbija zainteresovani u Bajernu iz Minhena. Ipak, njegov prioritet je da sa Brajtonom ostvari dve pobede do kraja sezone, a to bi bilo prvi put još od septembra da "galebovi" vežu dva trijumfa kod kuće.

S druge strane, Čelsi u ovoj kalendarskoj godini još uvek nije uspeo da veže dve pobede u gostima. Takođe, ekipa Maurisija Poketina je vezala čak 15 utakmica na strani bez "klin šita", ali sve to biće zaboravljeno ako Čelsi sačuva mesto koje vodi u Evropu, a biće na dobrom putu ako pobedi večeras. Naravno, slavlje bi mogao da pokvari Junajted pobedom nad Sitijem.

Brajton je prošle godine na svom terenu bio ubedljiv protiv Čelsija (4:1), dok je decembarski susret na Stamford bridžu završen pobedom domaćina od 3:2.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 3,05)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima