NJUKASL ZNA KAKO SA JUNAJTEDOM: ''Svrake'' su već dva puta ove sezone pobeđivale ''crvene đavole'', i to bez primljenog gola!

V.M.

15. 05. 2024. u 07:30

U zaostaloj utakmici 34. kola Premijer lige fudbaleri Mančester junajteda će u meču koji može odlučiti ko će igrati u Evropi iduće godine ugostiti Njukasl na ''Old Trafordu'' (21.00).

ЊУКАСЛ ЗНА КАКО СА ЈУНАЈТЕДОМ: Свраке су већ два пута ове сезоне побеђивале црвене ђаволе, и то без примљеног гола!

FOTO: Tanjug/AP

Košmarna sezona domaćina se bliži kraju i sve su veće šanse da ostane bez igranja u Evropi, što bi bio veliki udarac za klub, jer današnji meč dočekuje na osmom mestu, sa tri poena zaostatka u odnosu na Čelsi i Njukasl koji su ispred njega na tabeli.

Ekipa je u potpunosti izgubila poverenje u menadžera Erika ten Haga kojem navijači već duže vremena žele da vide leđa, ne samo zbog slabih rezulata, već i zbog potpuno bezidejne igre njihovih miljenika.

Pored toga što je u katastrofalnoj formi (pet osvojenih bodva iz poslednjih pet kola), Junajted je postigao samo jedan gol na minule tri utakmice, i to protiv Barnlija na ''Old Trafordu'' (1:1), što baš i nije za pohvalu.

Posle katastrofe protiv Palasa (0:4), za vikend je odigrao nešto bolje u derbiju sa Arsenalom, ali ni to nije bilo dovoljno za bod i ponovo je poražen rezultatom 0:1.

Jedina nada za nekakav ''spas sezone'' i eventualan plasman u Evropu, ako ga ne obezbede preko lige, ''crvenim đavolima'' može biti finale FA kupa protiv Mančester sitija koje se igra 25. maja, ali im se u njemu ne daju velike šanse s obzirom na to da ih je gradski rival dva puta ''odučio od fudbala'' od starta kampanje pobedama od 3:0 i 3:1.

Što se tiče Njukasla, on je u završnici sezone znatno podigao nivo igre i trenutno ima vodeću ulogu u grupi ekipa koje se bore za šesto mesto, poslednje koje vodi u Evropu.

Doduše, za vratom mu diše Čelsi koji je ispod njega samo zbog lošije gol-razlike koja se u Engleskoj gleda ukoliko su timovi izjednačeni po broju bodova.

''Svrake'' su za vikend imale priliku da osvoje vredna tri boda pred svojim navijačima protiv Brajtona, kojim bi održali distancu naspram ''plavaca'', ali nisu uspeli da je iskoriste i viđena je podela bodova na ''Sent Džejmsis parku'' (1:1).

Iako ne igraju dobro u gostima ove sezone (17 bodova na 17 gostovanja), fudbaleri ''crno-belih'' su u prvom delu kampanje pokazali da znaju kako se pobeđuje Mančester junajted i to u dva navrata. Prvo su slavili na ''Old Trafordu'' sa 3:0 u Liga kupu, a zatim su u prvenstvu bili bolji rezultatom 1:0.

Bitna stavka na večerašnjem duelu su izostanci koji muče oba tim.

Domaćini će biti bez Malasije, Lindelofa, Megvajera, Maunta, Šoa i Varana, dok su pod upitnikom Dialo, Fernandeš, Marinez i Rašford.

Sa druge strane, gosti ne mogu da računaju na Botmana, Lasela, Majlija, Targeta, Tonalija i Viloka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!