FUDBALSKA BAJKA U KATALONIJI: Đirona će po prvi put u istoriji igrati Ligu šampiona!

Novosti online

14. 05. 2024. u 07:45

U okviru 36. kola španske La lige fudbaleri Đirone će ugostiti Viljareal na ''Munisipalu'' (22.00).

ФУДБАЛСКА БАЈКА У КАТАЛОНИЈИ: Ђирона ће по први пут у историји играти Лигу шампиона!

FOTO: Profimedia

Domaćini su istorijsku sezonu uspeli da krunišu na pravi način, a to je plasmanom u Ligu šampiona, što će Đironi biti prvi ikada nastup u bilo kom evropskom takmičenju.

Katalonci su od samog starta sezone igrali dobar fudbal, okarakterisani su kao najprijatnije iznenađenje La lige, i što je najbitnije, nisu posrnuli do samog kraja.

Đirona se sa Barselonom bori za drugo mesto koje nije bitno samo zbog prestiža, već i zbog činjenice da će drugoplasirani tim na tabeli igrati u Superkupu iduće godine, što bi takođe bio prvi put ikada za tim sa ''Munisipala''. Ta pozicija trenutno pripada blaugrani koja je sinoć savladala Sosijedad (2:0) i sada ima poen prednosti u odnosu na Đironu tri kola pre kraja.

Što se tiče forme domaćina, ona je u uzlaznoj putanji. Nalaze se u seriji od četiri vezana meča bez poraza, a nakon tri uzastopne pobede, među kojima se najviše ističe trijumf nad Barselonom (4:2), a uz njih su odigrali i remi sa Alavesom proteklog vikenda (2:2).

Ono što je glavna odlika ove ekipe je sjajna igra na domaćem terenu. Naime, na 17 utakmica kod kuće ostvarili su čak 14 pobeda uz dva remija i samo jedan poraz koji im je naneo neprikosnoveni Real Madrid.

Sa druge strane, dosta turbulentnu sezonu imao je Viljareal koji je posle nekoliko promena trenera spas pronašao u Marselinju. Brazilski stručnjak je preuzeo tim sredinom kampanje i iz donjeg doma ga izdigao na sredinu tabele, ali dalje od toga teško da će moći.

''Žuta podmornica'' je ovo kolo dočekala na devetom mestu sa 48 osvojenih bodova, što je šest manje od sedmoplasiraog Real Sosijedada koji zauzima poslednje mesto koje vodi u Evropu i realno gledano male su šanse da ga pretekne jer su, kao što smo napomenuli, do kraja ostala da se odigraju samo još tri kola.

Kao i kod domaćina, forma gostiju je dosta dobra, slavili su na tri od poslednje četiri utakmice, a proteklog vikenda su nakon velikog preokreta u poslednjim trenucima utakmice savladali Sevilju sa 3:2 pogotkom Serlota u 97. minutu.

Upravo će norveški centarfor biti večeras u centru pažnje jer je trenutno drugi na listi strelaca sa 19 postignutih golova, dok je prvi napadač Đirone Dobvik sa 20 pogodaka i biće veoma zanimljivo ispratiti njihov međusobni duel.

U prvom delu sezone Viljareal i Đirona su odigrali veoma zanimljiv meč u kojem su Katalonci slavili sa 2:1, a mi verujemo da će i večeras biti golova, što je redovna pojava na '''Munisipalu'' ove sezone.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!