"FARMACEUTI" ISPISUJU NOVE STRANICE ISTORIJE: "Čekićari" ne liče na sebe od Nove godine

O. M.

11. 04. 2024. u 09:09

ZANIMLjIV duel odigraće se na "Baj areni" u Leverkuzenu između Bajera i Vest Hema u četvrtfinalu Lige Evrope.

ФАРМАЦЕУТИ ИСПИСУЈУ НОВЕ СТРАНИЦЕ ИСТОРИЈЕ: Чекићари не личе на себе од Нове године

FOTO: Tanjug/AP

Već je skoro polovina aprila, a Bajer je i dalje neporažen ove sezone u svim takmičenjima. Odigrali su 41 utakmicu u tri takmičenja i još uvek su neporaženi!

Ova sezona će sigurno ući u istoriju "farmaceuta", pa verovatno i nemačkog fudbala, ali bi mogla da bude jedna od najboljih u istoriji evropskog. Ekipa Šabija Alonsa može da osvoji trostruki trofej ove sezone i ostane neporažena u svim takmičenjima, što bi bio neverovatan uspeh.

Bajer će osvojiti Bundesligu, to je gotovo izvesno i samo čudo može da se desi da to spreči. Pored toga su već u finalu Kupa Nemačke, gde će igrati protiv drugoligaša Kajzerslauterna, a takođe su i u četvrtfinalu Lige Evrope.

Leverkuzen je u nizu od šest pobeda u svim takmičenjima, a u pet od tih utakmica postigao je dva ili više golova i zadržao tri netaknute mreže.

Od početka decembra Bajer je propustio samo jednu pobedu na svom terenu u svim takmičenjima. To je bio remi bez golova protiv Borusije iz Menhengladbaha u kojem su uputili čak 28 udaraca u okvir gola, ali je čuvar mreže "ždrebaca" Moric Nikolas briljirao među stativama.

U Ligi Evrope, Bajer ima sedam pobeda u osam utakmica, "izvukao" im se samo Karabag u osmini finala na svom terenu sa 2:2. Postigli su dva ili više golova u sedam od osam utakmica u ovom takmičenju, opet je Karabag kod kuće bio taj koji je primio samo jedan gol, u grupnoj fazi.

Vest Hem je pobedio Vulvse u Premijer ligi u utakmici u kojoj su igrali očajno u prvom poluvremenu, ali sjajno u drugom i preokrenuli rezultat. Bila je to njihova prva pobeda u tri utakmice i tek druga pobeda u poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima.

Njihova forma od Nove godine nije bila sjajna i na 17 utakmica Vest Hem ima samo četiri pobede u svim takmičenjima. 

Vest Hem treću sezonu zaredom ima dobre rezultate u Evropi. Prošle sezone su osvojili Ligu konferencija, a godinu ranije igrali su u polufinalu Lige Evrope. Od početka sezone 2021/22, Vest Hem je pretrpeo samo četiri poraza u gostima u Evropi, od kojih dva u Nemačkoj protiv Ajntrahta i Frajburga.

Leverkuzen i Vest hem se nikada nisu sastajali u evrokupovima, ali su prošlog leta odigrali jednu prijateljsku utakmicu u kojoj je Leverkuzen bio ubedljiv i pobedio sa 4:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 2,26)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku