NAGRADE NA KONKURSU „KRVI ŽIVOT ZNAČI“: Paraćinski Crveni krst uručio najboljima priznanja (FOTO)

Z. R.

13. 05. 2024. u 20:22

U NEDELjI Crvenog krsta koja se i u Paraćinu obeležava od 8. do 15. maja, ova humanitarna organizacija danas je uručila nagrade i priznanja školarcima koji su imali najbolje likovne i literarne radove iz te opštine na konkursu Crvenog krsta Srbije „Krv život znači“.

НАГРАДЕ НА КОНКУРСУ „КРВИ ЖИВОТ ЗНАЧИ“: Параћински Црвени крст уручио најбољима признања (ФОТО)

Foto: Crveni krst Paraćin

U mlađem uzrastu, u kategoriji osnovaca od prvog do četvrtog razreda, nagrađeni su likovni radovi Divne Stojilković iz OŠ „Radoje Domanović“, Tee Matić i Darije Ilić iz OŠ „Branko Radičević“ Buljane.

U konkurenciji literarnih ostvarenja najboljim su se pokazale  Nevena Milojević, Darija Simić i Katarina Svrzić iz sikiričke škole „Branko Krsmanović“, te Sofija Radisavljević iz OŠ „Branko Radičević“  Buljane.

Foto: Crveni krst Paraćin

U konkurenciji starijih osnovaca, od petog do osmog razreda, na temu davalaštva krvi najinspirativnije likovne radove iz opštine Paraćin imali su Veljko Milojević i Lenka Savić iz OŠ „Momčilo Popović Ozren“, Anastasija Tojić iz OŠ „Branko Krsmanović“ Donja Mutnica, Milan Simonović i Ilija Trifunović iz sikiričke škole.

Foto: Crveni krst Paraćin

Za rad u kategoriji vizuala za društvene mreže paraćinski Crveni krst nagradio je Sašku Kojić, učenicu druge godine Tehnološke škole, saopštio je stručni saradnik CK Paraćin Miroslav Mitrović.

Ovaj događaj kojim se promoviše doniranje krvi organizovan je povodom 11. maja, Nacionalnog dana dobrovoljnog davalaštva dragocene tečnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)