KOLIKO SE POZNAJEMO : Počeo 16.ciklus kviza srednjoškolaca Vojvodine (FOTO)

J. S.

13. 05. 2024. u 19:57

NOVI ciklus kviz takmičenja „Koliko se poznajemo ", šesnaesti po redu, otpočeo je danas u Senti, gde će ekipe iz osam srednjih škola AP Vojvodine pokazati koliko poznaju kulturu svojih sunarodnika.

КОЛИКО СЕ ПОЗНАЈЕМО : Почео 16.циклус квиза средњошколаца  Војводине (ФОТО)

Pres biro Pokrajinske vlade

 Kviz je deo  projekta Pokrajinske vlade pod nazivom „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini - mere za jačanje međusobnog poverenja kod mladih" i bavi se promocijom multikulturalizma i tolerancije od 2005. godine.

 -Cilj ove aktivnosti jeste edukacija stanovništva, pre svega mladih, o zajedničkoj istoriji i kulturi različitih nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini, stvaranjem uslova za ovakvu edukaciju kroz masovno uključenje učenika srednjih škola s teritorije AP Vojvodine. Takmičenje je bilo otvoreno za sve srednjoškolce, a za kviz su se pripremali iz publikacije 'Vojvođanski mozaik' koju je izdao naš sekretarijat - kazao je  potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Robert Otot.

Pres biro Pokrajinske vlade

   Kao i u prethodnim ciklusima,  ovogodišnje takmičenje podrazumeva višejezičnost – mogućnost da učenici u zavisnosti od jezika koji se koristi u nastavi, u kvizu čuju pitanja i daju odgovore na svom jeziku. Time se podstiče prijavljivanje škola u kojima se nastava održava na jezicima nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica. U ovom ciklusu, učesnici će se takmičiti na srpskom, mađarskom, slovačkom i hrvatskom jeziku.

Kvalifikaciona takmičenja održaće se tokom ove nedelje i u Mužlji, Staroj Pazovi i Subotici, dok su polufinale i finale zakazani za kraj maja 2024. godine. U prethodnih petnaest ciklusa ovog takmičenja učestvovalo je ukupno 715 ekipa sa 2.833 takmičara, a sve to je propratilo 30.000 gledalaca – navijača iz škola koje su se takmičile.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)