KAKO DECA VIDE EKOLOGIJU: U Domu vojske otvorena izložba radova vršačkih predškolaca

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

09. 05. 2024. u 12:53

U GALERIJI Doma vojske u Vršcu otvorena je izložba „Budimo i eko i važan neko“, koju čine crteži dece iz Predškolske ustanove „Čarolija“ na temu ekologije i zaštite životne sredine.

КАКО ДЕЦА ВИДЕ ЕКОЛОГИЈУ: У Дому војске отворена изложба радова вршачких предшколаца

Foto: Grad Vršac

Ovi radovi su nastali u okviru programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, koji organizuje Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine. Moći će da se vide svakog radnog dana od 9 do 13 časova.

Izložbu je u prisustvu dece i njihovih vaspitačica otvorio član Gradskog veća za obrazovanje Miroslav Lepir, koji je tom prilikom istakao da PU „Čarolija“ treću godinu zaredom učestvuje u ovom programu.

-Cilj programa je podizanje ekološke svesti i jačanje lične odgovornosti za brigu o životnoj sredini. Zato u svim našim vrtićima sakupljamo i šaljemo na reciklažu papirni i plastični otpad i limenke. Takođe, prikupljamo i plastične čepove, koje doniramo vršačkom udruženju „Parakvad VŠ“ – nabrojao je Lepir neke od ekoloških aktivnosti.

Uz podršku lokalne samouprave i JKP „Drugi oktobar“ u svakom vrtiću deca su posadila i po 37 ukrasnih drvenastih stabala i oko 40 cvetnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku