KREĆE OBNOVA FABRIKE PIJAĆE VODE U BEOČINU: Potpisan ugovor za realizaciju projekta vrednog 600 miliona dinara

Z. G.

14. 03. 2024. u 14:09

SVEOBUHVATNA rekonstrukcija fabrike pijaće vode u Beočinu biće završena do kraja iduće godine, najavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom potpisivanja ugovora o realizovanju te investicije vredne 600 miliona dinara.

КРЕЋЕ ОБНОВА ФАБРИКЕ ПИЈАЋЕ ВОДЕ У БЕОЧИНУ: Потписан уговор за реализацију пројекта вредног 600 милиона динара

Pres služba Pokrajinske vlade

Radovi će se odvijati u dve faze a, kako je navedeno u saopštenju, u celosti će ih finansirati Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

- Do kraja 2025. godine biće završena sveobuhvatna rekonstrukcija postrojenja za proizvodnju pijaće vode i izgrađen još jedan bunar na dubini od 110 metara kapaciteta deset litara vode u sekundi, čime ćemo stvoriti uslove za povećanje kapaciteta vodosnabdevanja domaćinstava u beočinskoj opštini - izjavio je Mirović i dodao da je to veoma važno jer je samo u 2022. godini bilo više od 1.100 zahteva za nove vodovodne priključke u toj opštini.

Prilikom potpisivanja ugovora predsednik Pokrajinske vlade je podsetio na to da je u toku i izgradnja fabrike vode u Temerinu. Mirović je napomenuo da su proteklih godina, između ostalog, realizovani slični projekti i u Kovačici, Odžacima, Žablju, Novoj Crnji a zajedno sa Vladom Srbije i u Vršcu i Kikindi.

- Pokrajinska vlada je proteklih godina izdvojila velika sredstva za revitalizaciju bunara, reni-bunara i izvorišta vode jer želimo da u svim sredinima u Vojvodini izgradimo postrojenja i obezbedimo kvalitetniju vodu za piće - dodao je Mirović.

Od 2016. godine Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja, obezbedila oko 9,6 milijardi dinara za finansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, od čega je skoro šest milijardi izdvojeno za izgradnju i rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnju kolektora, kao i za izgradnju i rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode, odnosno fabrika vode.

Ugovor za projekat rekonstrukcije i dogradnje fabrike vode u Beočinu potpisali su predsednica Opštine Biljana Janković i Ljupko Kalaba direktor firme „Graditelj NS“, koja je izvođač radova.

- Ovim potpisivanjem ugovora najavljujemo kapitalni projekat na koji je opština Beočin dugo čekala, jer temeljnog ulaganja u fabriku vode nije bilo od njene izgradnje, 1988. godine. Na ovaj način dugoročno ćemo osigurati kvalitet pijaće vode i uslove vodosnabdevanja - izjavila je Biljana Janković.

Ona je izrazila zahvalnost predsedniku Miroviću na istrajnosti i podršci projektu, poručivši da se na ovaj način pokazuje razumevanje za male sredine, navedeno je u saopštenju iz Pres službe Pokrajinske vlade.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom


 


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku