NAJBOLJA JE LJUTA IZ BELOG BLATA: Ovog vikenda jubilarna deseta smotra kobacise (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

01. 02. 2024. u 21:14

Kobasicijada, kao zaštitni brend sela Belo Blato kod Zrenjanina, specifičnog po činjenici, da njegovi meštani pričaju najmanje sedam jezika, deseti, jubilarni put, održava se u subotu 3. i nedelju 4. februara.

НАЈБОЉА ЈЕ ЉУТА ИЗ БЕЛОГ БЛАТА: Овог викенда јубиларна десета смотра кобацисе (ФОТО)

Foto: Beloblatska kobasica

- Naša Beloblatska bar sto jezika govori, to je kobasica o kojoj se priča - u šali kaže Miroslav Markuš, predsednik Saveta Mesne zajednice Belo Blato i član organizacionog odbora ove gastro trurističke manifestacije, pozivajući sve u selo otvorenog srca i mesnih specijaliteta.

Jubilarna deseta po redu, Beloblatska kobasica održava se pod pokroviteljstvom grada  Zrenjanina, a u organizaciji, osim domaćina, Mesne zajednice Belo Blato, učestvuje i Turistička organizacija grada Zrenjanina.     

- Program manifestacije je kao i do sada, podeljen u dva dana, kako bi se izbegle gužve i kolaps u saobraćaju na prilaznim putevima ka Belom Blatu, prvog dana u subotu je  takmičenje u svinjokolju,  kako se to nekada radilo u seoskim domaćinstvima u Banatu, a u nedelju, drugog dana je takmičenje u pravljenju svežih domaćih kobasica sa vrednim nagradama za najbolje gastro ekipe - poručuju iz Turističke organicacije grada Zrenjanina.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku