SAVRŠEN DAN U RIMU: Razigrani Lajović posle maratona eliminisao Sonega

Novosti online

10. 05. 2024. u 07:20

Srpski teniser Dušan Lajović je u poslednjem meču dana na "Foro Italiku“ pobedio domaćeg predstavnika Lorenca Sonega rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 6:7 (5), 6:3, za dva časa i 31 minut igre.

САВРШЕН ДАН У РИМУ: Разиграни Лајовић после маратона елиминисао Сонега

Foto: Profimedia

Srpski reprezentativac će se u drugom kolu sastati sa 19. teniserom sveta Sebastijanom Baezom iz Argentine.

Pre 34-godišnjeg Staropazovčanina trijumfe na turniru iz serije 1.000 ostvarili su kvalifikant Hamad Međedović i Miomir Kecmanović.

Lajović, trenutno 64. igrač sveta, u drugom gemu prvog seta oduzeo je servis 17 mesta bolje plasiranom rivalu i odličnim servisom sve do poslednjeg gema održavao je prednost. Sonego je u devetom gemu došao do prve brejk šanse, ali je iskusni Srbin vezao tri poena za 1-0 u setovima.

Lajović, kome je bekhend paralela sjajno funkcionisala u većem delu meča, ponovo je oduzeo servis Italijanu za 2:1 u drugom setu, ali je u šestom gemu stao i Sonego je bez izgubljenog poena ribrejkom izjednačio na 3:3. 

Lajović je u sledećem gemu imao tri šanse da po drugi put u setu dođe do brejka, međutim, nije uspeo, a potom je tražio medicinski tajm-aut zbog problema sa zglobom desne noge.

Srpski teniser je u sledećem gemu spasao dve vezane brejk-lopte, potom kod rezultata 5:5 nije iskoristio jednu da oduzme servis, dok u taj-brejku nije bio na nivou. Sonego je poveo sa 5:1 i 6:2, Dušan je spasao četiri set-lopte, ali ne i petu.

Sedmi i osmi gem bili su odlučujući u trećem setu. Lajović je najpre spasao jedinu brejk-loptu kod rezultata 3:3, a potom odigrao sjajno za ključni brejk i 5:3.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima