VELIKI POVRATAK NADALA: Rafa posle preokreta u drugom kolu Rima

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

09. 05. 2024. u 16:19

NIJE Rafael Nadal dozvolio iznenađenje i još jednom je pokazao zašto je "kralj šljake" i koliko ga je teško pobediti na najsporijoj podlozi.

ВЕЛИКИ ПОВРАТАК НАДАЛА: Рафа после преокрета у другом колу Рима

FOTO: Tanjug/AP

Španac je uspeo da napravi veliki preokret i plasira se u drugo kolo Rima. On je u uvodnoj rundi pobedio Zizua Bergsa sa 4:6, 6:3, 6:4.

Došla je publika na "Foro Italiko" kako bi videla čoveka koje 10 puta podizao trofej na ovom turniru iz serije 1.000, a "bik sa Majorke" im je vratio trijumfom i omogućio im da ga gledaju i u nastavku takmičenja.

Ipak, moglo je da bude drugačije. Rafa je prvi napravio brejk, ali Belgijanac je odgovorio sa dva oduzeta servis gema i uspeo je prvi set da reši u svoju korist.

Zaboravio je Nadal sve što je bilo u prvom setu, pa je u drugom odmah napravio brejk. Tu prednost je uspeo da sačuva do kraja, iako je 108. na ATP listi propustio priliku da vrati izgubljeno u petom i devetom gemu.

U odlučujućem setu opet ja 305. igrač planete bio taj koji je prvi oduzeo servi rivalu, uradio je to u trećem gemu. Bergs se nije predavao i došao je do tri vezane brejk šanse u šestom gemu, potom i do 0:30 u osmom. No, na sve to Rafa je imao odgovor i nije dozvolio protivniku da napravi brejk i vrati se u meč.

Uspeo je osvajač 22 grend slem titule na kraju da se izbori za nezgodnim 24-godišnjakom i trijumfuje posle dva sata i 50 minuta i nastavi učešće u Rimu.

Nadal će u drugom kolu igrati protiv sedmog nosioca Huberta Hurkača.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku