"INJEKCIJE SU BILE JEDINA OPCIJA": Bila je druga na svetu, sad joj je karijera u opasnosti

Novosti online

24. 04. 2024. u 11:25

Španska teniserka Paula Badosa muči se sa povredama u poslednjih nekoliko meseci i trenutne prognoze nisu baš dobre.

ИНЈЕКЦИЈЕ СУ БИЛЕ ЈЕДИНА ОПЦИЈА: Била је друга на свету, сад јој је каријера у опасности

Foto: Profimedia

Pre dve godine Badosa je bila druga na svetu, osvojila je samo tri titule u karijeri, a na grend slemu nikada nije stigla dalje od četvrtfinala (Rolan Garos 2021).

Ipak, kada je krenuo njen uspon počele su da se dešavaju povrede, koje su je sputale i sa kojima se i danas muči. Ona je zbog povrede leđa prošle sezone propustila tri od četiri grend slema, a ove godine ispala je iz prvih 100 na VTA listi.

Foto: Profimedia

U martu je počela da prima injekcije kortizona kako bi joj se ublažili bolovi u leđima, ali više ni doktori nisu sigurni koliko će Badosa moći da igra.

- Za sada injekcije deluju. Bol je prisutan, a ponekad ne mogu čak ni da ga podnesem. Ovo je prvi put da pričam o tome i prilično sam uplašena. Rekli su da će to uspeti nekoliko meseci, ali moraćemo opet da proverimo i uplašena sam da ću ponovo morati na pauzu. Svakog jutra se budim u bolovima, a ponekad ne mogu da ih izdržim. Sada mogu i makar je to pozitivno - rekla je Badosa.

Badosi sada više odgovaraju mečevi na travi i na šljaci, ali će velike probleme imati na betonu. Ove sezone je zbog povreda morala da preda već tri meča, a poslednji takav bio je u Štutgartu, kada se sastala sa najboljom drugaricom Arinom Sabalenkom. Njih dve su bile u trećem setu, rezultat je bio 3:3, ali Špankinja nije mogla da nastavi, pa je zaplakala.

Badosa će igrati na mastersu u Madridu, gde je 2021. godine stigla do polufinala.

BONUS VIDEO Novak Đoković o tome zašto je Nikola Pilić važan za njega, a zašto za Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

RUSIJA NE PRAŠTA: Ovako je kažnjen Srbin koji je pokazao srednji prst pred milionskim auditorijumom