PRIREDILI IZNENAĐENJE ZA PAMĆENJE: Đoković, Federer i Nadal poklonili su se svom rivalu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

07. 04. 2024. u 13:15

Teniser iz Portugalije, Žoao Souza je poražen od Artura Fisa na turniru u Eštorilu i time završio karijeru sa 35 godina na 272. mestu ATP liste.

ПРИРЕДИЛИ ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА ПАМЋЕЊЕ: Ђоковић, Федерер и Надал поклонили су се свом ривалу (ФОТО/ВИДЕО)

foto profi

Souza je tokom karijere osvojio četiri titule na ATP turu i jedna od njih je bila baš Eštoril 2018. godine. Ostale tri su Pune, Valensija i Kuala Lumpur za 16 godina karijere i nekada 28. igrača planete.

Najbolji teniseri svih vremena poklonili su se svom rivalu sa terena koji je u Eštorilu završio dugu i uspešnu karijeru.

Tokom godina se više puta sastajao i sa igračima iz "velike trojke“, svih šest puta je gubio od Novaka Đokovića, oba puta od Rodžera Federera i sva tri od Rafaela Nadala.

I upravo njih trojica su mu ukazali najveću moguću čast jer su mu poslali poruku zbog penzionisanja.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković samo je imao reči hvale za portugalskog tenisera.

- Uvek sam se divio tvom borbenom duhu i upornosti, nikad nisi odustajao. To je nešto što ću uvek pamtiti. Uživaj u svom poslednjem turniru u svojoj zemlji - rekao mu je Đoković.

Španski teniser, Rafael Nadal je takođe imao lepe reči za nekadašnjeg protivnika sa teniskih terena.

- Čestitam ti na neverovatnoj karijeri, uradio si mnogo dobrih stvari za portugalski tenis i uvek ćeš biti inspiracija za mnogo dece u budućnosti. Hteo bih da ti čestitam, tebi i tvojoj porodici, svima koji su bili deo tvoje sjajne karijere - rekao je Nadal.

Švajcarski teniser, Rodžer Federer čestitao je na uspesima na terenu, ali se onda prisetio i onih van njega. Za njih Švajcarac kaže da su jako bitni.

- Uvek si bio neko sa kim je bilo lepo provoditi vreme. Trenirali smo zajedno, pomagali jedan drugome da bismo postali bolji. Nadam se da ćeš uživati u penziji, znam da je uvek teško i nadam se da ćemo se opet sresti u budućnosti. Samo sam hteo da ti kažem da mislim na tebe i hoću da ti čestitam na neverovatnoj karijeri. Portugal mora da bude ponosan na tebe - rekao je Federer.

BONUS VIDEO Novak Đoković na projekciji dokumentarnog filma o Nikoli Piliću

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!