LEPE VESTI: Evo šta poraz Karlosa Alkaraza znači za Novaka Đokovića

Novosti online

29. 03. 2024. u 09:04

Španski teniser Karlos Alkaraz poražen je u četvrtfinalu mastersa u Majamiju od Grigora Dimitrova 2:0 (6:2, 6:4) i tako je ostao bez potencijalno dragocenih bodova u borbi za prvo mesto na ATP listi.

ЛЕПЕ ВЕСТИ: Ево шта пораз Карлоса Алкараза значи за Новака Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Bio je Dimitrov siguran tokom čitavog duela, četiri puta oduzimao servis rivalu, samo jednom ga izgubio i zasluženo je prošao u polufinale.

Upravo je polufinale branio Karlitos u odnosu na prošlu godinu, kada ga je u toj fazi zaustavio kasniji vicešampion Janik Siner, što znači da Špancu sledi gubitak bodova i da će Novak Đoković uvećati razliku na čelu renkinga od ponedeljka.

Porazom među osam najboljih Alkaraz je izgubio 160 poena u odnosu na prošlu godinu, a taj rezultat bi bio i veći da ove sezone nije uvećan fond poena koji teniseri dobijaju tokom turnira.

To znači da bi u slučaju da je odbranio polufinale Karlos osvojio dodatnih 40 poena, ali to nije bio slučaj.

Đoković će tako od ponedeljka na vrhu imati 1080 poena više u odnosu na njega, dok bi Janik Siner potencijalnom titulom na Floridi na trećem mestu imao samo 135 manje od Alkaraza!

BONUS VIDEO Novak Đoković o tome zašto je Nikola Pilić važan za njega, a zašto za Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku