MANDIĆ SPREMAN ZA MALTU: Uzdanica Ferencvaroša saznaće večeras rivala u polufinalu F4 Lige šampiona za vaterpoliste

S. K.

15. 05. 2024. u 13:10

DUŠAN Mandić je lane zbog problema sa Novim Beogradom propustio finalni turnir Lige šampiona, a ove godine sa vaterpolistima Ferencvaroša pokušaće na F4, 5. i 7. juna na Malti, da se domogne krune, koju je poslednji put osvojio sa Pro Rekom 2021. u Beogradu.

МАНДИЋ СПРЕМАН ЗА МАЛТУ: Узданица Ференцвароша сазнаће вечерас ривала у полуфиналу Ф4 Лиге шампиона за ватерполисте

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Magični vaterpolista je sinoć sa mađarskim prvakom overio prvo mesto u grupi B. Igrači Ferencvaroša su posle žestoke borbe na svom bazenu savladali upornu Barselonetu sa 13:11 (3:3, 5:1, 1:3, 4:4). Srpski reprezentativac postigao je dva gola, a najefikasniji je bio Vigvari sa četiri pogodaka. Za španskog prvaka po tri gola dali su Sanuhaja i Pavaljar.

Nekadašnji prvak Evrope će se u polufinalu završnog turnira, 5. juna sastati sa drugoplasiranom ekipom iz grupe A, Pro Rekom i Novim Beogradom. A baš sinoć su aktuelni vladar Starog kontinenta i puleni Živka Gocića odlučivali o pobedniku grupe. Podsetimo da su Novobeograđani istakli da ne biraju rivala u polufinalu, jer su i Ferencvaroš i Olimpijakos veoma jaki.

Inače, Olimpijakos na svom bazenu nije imao milosti protiv Breše. Grčki prvak je preslišao sjajni italijanski tim sa 17:12 (6:5, 5:3, 4:3, 2:1). Centar ovogodišnjeg pobednika Kupa Italija Đorđe Lazić postigao je dva gola, a najefikasnije je bio Amerikanac Irving sa četiri pogotka. Kod crveno-belih iz Pireja odskočili su Funtulis, Gilas i Papanastasiju sa tri gola.

Maltežani su preuzeli palicu od Novog Beograda, koji je tri godine zaredom bio domaćin F8 Lige šampiona. Evropska plivačka federacija (LEN) je odlučila da ove godine sistem vrati na staro i da se igra Fajnal-for. Očekuje se i da bazen bude ispunjen do poslednjeg mesta, jer je vaterpolo veoma popularan na Malti.

Raspored

POSLEDNjE šesto kolo grupne faze Lige šampiona. A, sreda: Pro Reko - Novi Beograd (19.00), Marselj - Jadran ST (20.00). TABELA: Pro Reko 14, Novi Beograd 13, Marselj 3, Jadran ST 0 bodova.

Grupa B: Ferencvaroš - Barseloneta 13:11, Olimpijakos - Breša 17:12. TABELA: Ferencvaroš 15, Olimpijakos 13, Barseloneta 7, Breša 0 bodova.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)