NAJBRŽI - ODBIJENI? Veslački klub Partizan šokiran odlukom VSS pred Olimpijske igre, Savez oštro odgovorio

Novosti online

14. 05. 2024. u 14:44

UZBRUKALA se voda u srpskom veslanju. VK Partizan u svom saopštenju tvrdi da je VSS napravio veliku nepravdu prema Martinu Mačkoviću i Nikolaju Pimenovu što ih je onemogućio da se u disciplini dubl skul na kvalifikacijama u Lucernu bore za odlazak na Olimpijske igre. Crno-beli smatraju da su oni brži od Beđika i Rajkovića, koji će se boriti za olimpijsku vizu.

НАЈБРЖИ - ОДБИЈЕНИ? Веслачки клуб Партизан шокиран одлуком ВСС пред Олимпијске игре, Савез оштро одговорио

FOTO: AP

- Posle izuzetnih rezultata Martina Mačkovića i Nikolaja Pimenova postignutih na međunarodnoj sceni, višestrukih pobeda nad olimpijskim pobednikom i osvajačima medalja iz Tokija, kao i pored stručne procene njihovog kvaliteta od strane našeg najtrofejnijeg trenera Nikole Stojića, naši najbolji veslači sprečeni su da na kvalifikacijama za LOI Srbiji donesu normu u još jednoj disciplini, dubl skulu.

Naime, po odluci rukovodstva VSS, na kvalifikacijama u Lucernu, Srbiju će predstavljati dubl skul u sastavu Beđik/Rajković i pored toga što su na tek održanom EP zauzeli ubedljivo poslednje mesto. Po svim sportskim kriterijumima i pokazanom visokom kvalitetu, dubl skul Mačković/Pimenov imao bi šansu za najviši plasman i na samim OI - ističe se u saopštenju Partizana.

Tugu i ljutnju zbog odluke VSS osećaju i Jovana Arsić i Nikolaj Pimenov, koji su u skifu izborili plasman na Igre.

- Želeo sam svim srcem da sa Martinom donesem Srbiji još jednu normu, a duboko verujem i medalju u Parizu u dubl skulu, ali sam u tome sprečen ovom zaista neobjašnjivom odlukom VSS - razočaran je Pimenov.

Nikola Stojić ističe da stoji iza svojih stručnih procena i ako se pokaže da je u pravu nada se da će odgovorni u Savezu snositi ozbiljne posledice za nesagledicu štetu koju su naneli Martinovoj i Nikolajevoj karijeri.

- Ovo su najteži dani u mojoj karijeri. Odluka VSS da kod kuće ostave najbržu ekipu u dubl skulu koju je Srbija ikada imala Mačković/Pimenov, a umesto njih na kvalifikacije pošalje dubl skul Beđik/Rajković, koji su po svim stručnim parametrima bez ikakve šanse da se kvalifikuju za OI, potpuno je neverovatna. Ovo je veliki i težak udarac za ceo tim sportista koji vodim, a pogotovo za Martina, jer je uzimanje prava na takmičenje najboljima što Srbija ima, potpuno neprihvatljivo i neshvatljivo - ističe Stojić.

VSS: Mačković nije otpisan

VESLAČKI savez Srbije je pre nekoliko dana objavio saopštenje na svom sajtu u kojem ističe da je "jedini cilj pojedinaca iz Partizana jeste da se degradira krovni savez srpskog veslačkog sporta, kao i da se potcene uspešni rezultati rada rukovodstva i sportskih stručnjaka angažovanih u Savezu".

U VSS podsećaju da su Mačković i Vasić u dvojcu bez kormilara izgubili od Slavnića i Pivača, koji će učestvovati na finalnim kvalifikacijama u Lucernu. Tvrde i da je koordinator i selektor reprezentacije Aleksandar Ivković ponudio Mačkoviću da u dubl skulu vesla sa Aleksandrom Beđikom. Ali, Martin je odbio taj poziv.

Kako je Pimenov u skifu izborio normu za Savez je bilo neprihvatljivo da on sa Mačkovićem vesla i u dubl skulu.

- Nisam bio saglasan sa predlogom trenera Nikole Stojića i željom Martina da sa Pimenovim učestvuje u kvalifikacijama za LOI. Ukoliko bismo sada Nikolaja prijavili za učešće na nekom takmičenju u drugoj disciplini poremetili bismo mu pripremni period i to svega 10 sedmica pred nastup na Olimpijskim igrama. Tako bismo Pimenovu skrenuli koncentraciju na druge stvari i ne bi bio fokusiran na svoj uspeh u skifu, disciplini u kojoj je već pokazao da ima velike mogućnosti da ostvari odličan rezultat na Olimpijskim igrama u Parizu, čak i da osvoji medalju za Srbiju - ističe selektor Ivković uz opasku da Martinu nisu zatvorena vrata.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!