USIK PRED MEČ SA FJURIJEM: ''Prikupljam energiju za subotu, to je veoma važan dan za mene''

Filip Milošević

14. 05. 2024. u 12:00

Prikupljam energiju za subotu, to je veoma važan dan za mene, izjavio je ukrajinski bokser Aleksandar Usik uoči borbe sa Britancem Tajsonom Fjurijem, prenosi danas Skaj sports.

УСИК ПРЕД МЕЧ СА ФЈУРИЈЕМ: Прикупљам енергију за суботу, то је веома важан дан за мене

FOTO: EPA

Usik i Fjuri boriće se u subotu u Rijadu za ujedinjenje svih titula u teškoj kategoriji. Britanski mediji podsećaju da je Usik bio šampion i u kruzer kategoriji.

- Drugačije je u kruzeru. Ovo je teška kategorija. Ovo je kraljevska kategorija. Mnogi ljudi koji treniraju boks i imaju priliku da dođu u tešku kategoriju sanjaju o ovoj kategoriji. To je najveća kategorija, to je apsolutno kralj - rekao je ukrajinski bokser.

Usik je VBA, VBO i IBF šampion, dok Fjuri ima VBC pojas.

- To je veliko dostignuće, pošto neprikosnoveni šampion znači da si broj jedan u diviziji i sve stvari koje idu uz to, da imaš sve šampionske pojaseve odjednom. Poslednji put u igri su bila samo tri pojasa - istakao je Fjuri.

Lenoks Luis je u novembru 1999. godine postao neprikosnoveni šampion u teškoj kategoriji pošto je pobedio Evandera Holifilda.

- Sada ima mnogo toga više za borbu. Ovo je prvi put u istoriji da ima više pojaseva, više nego kada su se borili Luis i Holifild. Veoma sam uzbuđen i radujem se tom zadatku - istakao je Fjuri.

BONUS VIDEO: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!