U ČAST DOAJENA BICIKLIZMA: U Kraljevu održan tradicionalni "Memorijal Radoš Čubrić"

G. ĆIROVIĆ

03. 05. 2024. u 12:38

„Grand fondo“ biciklističkom trkom u gradu na Ibru održan je tradicionalni, treći po redu „Memorijal Radoš Čubrić“, u čast legendi i doajenu jugoslovenskog i kraljevačkog biciklizma, preminulog u avgustu 2017. godine.

У ЧАСТ ДОАЈЕНА БИЦИКЛИЗМА: У Краљеву одржан традиционални Меморијал Радош Чубрић

G.Šljivić

U organizaciji kraljevačkog Biciklističkog kluba „Metalac“, uz podršku lokalne samouprave i gradskog Sportskog saveza, memorijalna trka na trasi od tridesetak kilometara, vožena je od nove hale sportova u Ribnici do cilja na obližnjoj planini Goč.

G.Šljivić

 

- Učestvovalo je 110 profesionalnih i rekreativnih biciklista iz gradova širom Srbije, kao i gosti iz Hrvatske i Slovenije. Među ulesnicima je bio i naš olimpijac Dušan Rajović koji je uvek uz svoj grad i klub - kaže Radiša Gile Čubrić iz BK „Metalac“.

G.Šljivić

 

Njegov otac, legendarni Radoš Čubrić, braneći boje nekadašnje SFRJ i kraljevačkog „Metalca“ pobeđivao na brojnim domaćim i svetskim biciklističkim takmičenjima, a u dresu sa državnim grbom nastupio je i na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine. Radoševim biciklističkim stopama krenuli su sinovi - stariji Rajko, učesnik Olimpijade u Seulu 1988., i mlađi Radiša koji je, uprkos sportskim sankcijama, nastupio na OI u Barseloni četiri godine kasnije.

G.Šljivić

 

- Ovom manifestacijom sećamo se doajena biciklizma na ovim prostorima i istovremeno promovišemo ovaj sport, zdrav način života, kao i turistički potencijal kraljevačkog kraja – dodao je Radiša Čubrić, takođe legenda srpskog biciklizma i ugledni trener i sportski radnik. - Trka je imala i humanitarni karakter jer je sav prihod od kotizacije, oko 75.000 dinara, namenjen SOS Dečjem selu u Kraljevu.

G.Šljivić

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku