GAĐAJU MEDALJE I OLIMPIJSKU NORMU: Naši najbolji seniori startuju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu

S. K.

28. 02. 2024. u 20:35

GDE su stali omladinci žele da nastave seniori na Evropskom prvenstvu u streljaštvu u mađarskom Đeru. Ženska ekipa puškom (Aleskandra Havran, Emilija Ponjavić, Ljiljana Cvetković) je prvak Evrope, dok se miks puškom Aleksandra Havran/Aleksa Rakonjac diči. Ove srede su juniorke u ekipnoj konkurenciji u disciplini pištolj bile 10, a juniori 12.

ГАЂАЈУ МЕДАЉЕ И ОЛИМПИЈСКУ НОРМУ: Наши најбољи сениори стартују на Европском првенству у стрељаштву

streljački savez srbije

U četvrtak kreću seniori, a prvog dana takmičiće se u disciplini pištolj (pojedinačno i ekipno) i miks parovi u disciplini puška. Šampionat traje do subote, a osim medalja deliće se i po dve olimpijske kvote u svakoj disciplini. Od naših olimpijsku vizu imaju Zorana Arunović i Damir Mikec

Boje Srbije će braniti 15 strelaca, ali će se neki takmičiti samo za bodove za svetsku rang listu. Na spisku su: puška - Milutin Stefanović, Lazar Kovačević, Milenko Sebić, Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Ivana Anđušić Maksimović, a Stevan Jovanović, Dušan Stojadinović i Sanja Vukašinović pucaju samo za svetsku rang-listu. Pištolj: Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov, Zorana Arunović, Brankica Zarić, Jovana Todorović, a Jelena Todorović samo za bodove. Miks parovi - puška: Vukojević/Kovačević i Anđušić Maksimović/Stefanović, pištolj: Arunović/Mikec i Zarić/Grgić.

Marković: Ciljevi su najviši

- Seniroska reprezentacija u Đer je došla u najjačem sastavu i ciljevi su uvek medalje.Nadam se da naše strelce pritisak neće opteretiti i omesti i da ćemo se na kraju radovati i medaljama i kvotama - kaže za sajt SSS sportski direktor Dragan Marković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku