"NIKOLA!" Natalija Jokić imala šta da zameri mužu (VIDEO)

Novosti online

14. 05. 2024. u 22:02

Nikola Jokić je iznova u centru pažnje.

НИКОЛА! Наталија Јокић имала шта да замери мужу (ВИДЕО)

Screenshot / X / Nuggets

Ne samo zato što je Jokić maestralno odigrao četvrti meč polufinala Zapadne konferencije, Minesota - Denver.

U toj sedmici, srpski centar je treći put postao MVP NBA lige, a tim povodom on i supruga Natalija dali su zanimljiv intervju za lokalnu televiziju.

Isečak, kao svojevrsna najave, nalazi se i pred vama.

Tu možete da viditi kako je Natalija Jokić podsetila svog muža na "razvojni put" njihove "vitrine za trofeje":

- Sećaš li se kako je, kada si doneo prvi (MVP) trofej ta vitrina delovala nekako prazno? I, kako sam te lepo zamolila da doneseš tu još neke stvari, kako bi izgledalo popunjenije... E, pa, sad uopšte više nema mesta!

A kako je izgledala Nikolina reakcija, pogledajte i sami:

Kako je Jokić postao MVP treći put?

U finišu trke za ovom prestižnom nagradom bila su još dvojica košarkaša - Luka Dončić, koji iza sebe ima još jednu statistički impozantnu sezonu u Dalas maveriksima (sezonu oslikanu sa 33,9 poena, 9,2 skokova i 9,8 asistencija u proseku), kao i Šej Gildžis-Aleksander koji je sa 30 poena, 5,5 skokova i 6,2 asistencije lansirao mladi tim Oklahome do vrha Zapadne konferencije.

Ipak, ne samo zbog ta tri statistička parametra, već pre svega zbog opšteg uticaja na ekipu (kako svoju, tako i na suparničke kada je na parketu, odnosno kada izađe iz igre), srpski as je iznova, treći put u poslednje četiri godine, proglašen za najkorisnijeg u najjačoj ligi sveta. Tako je u svoje vitrine "vratio trofej" koji mu je prošle sezone, po mnogima nepravedno, "oduzeo" Džoel Embid iz Filadelfije.

Zašto je Jokiću pripala ova velika čast?

Pa, jednostavno, pogledajte i sami najbolje poteze Nikole Jokića iz NBA sezone 2023/2024. i, ako niste od jesenas pratili šta sve radi rivalima, biće vam prilično jasnije zašto je baš on - ponovo MVP:

Kako se glasalo? Jokić "pomeo" konkurenciju

Jokić je u velikoj anketi od članova NBA žirija sakupio 926 bodova, Gildžis-Aleksander 640, a Luka Dončić 566.

Od 100 članova žirija, njih 79 je Jokića stavilo na prvo mesto (ono donosi deset bodova), 18 njih na drugo mesto (po sedam bodova) i dvojica/dvoje na treće mesto (po pet bodova; Inače, četvrto mesto znači i tri boda, a peto - bod).

Šej Gildžis-Aleksander je sakupio 15 "prvih mesta", Dončić četiri, a Janis Adetokumbo iz Milvokija jedno (inače, Grk je završio kao četvrti u ovoj trci, sa ukupno 192 bodova).

Glasalo se još i za Džejlena Bransona (Njujork niks, 142 boda), Džejsona Tejtuma (Boston, 86), Entonija Edvardsa (Minesota, 18), Domantasa Sabonisa (Sakramento, 3) i Kevina Duranta (Feniks, 1 bod).

Rekorder(i)


Najviše MVP nagrada u istoriji lige ima legendarni centar Karim Abdul-Džabar, čak šest.

Po pet puta su najkorisniji igrači NBA bili Majkl Džordan i Bil Rasel.

Po četiri MVP titule osvojili su Lebron Džejms i Vilt Čembrlen, a od danas, uz imena Mozes Meloun, Leri Bird i Medžik Džonson, stoji još jedno kada se radi o trostrukim osvajačima MVP priznanja - Nikola Jokić.

Nikola Jokić - statistika

Ove sezone, do plej-ofa, Jokić je prosečno postizao 26,4 poena, a imao i 12,4 skoka i devet asistencija po NBA utakmici.

U plej-ofu, Jokićeva statistika protiv Lejkersa je bila impresivna - 28,2 poena, 16,2 skoka, 10 asistencija, 1,2 "krađe" uz 59% uspešnosti šuta iz igre (a 33% kada se radi o trojkama) i 92% sa linije penala. 

U toku je serija sa Minesotom, u okviru polufinala Zapadne konferencije, a trenutni rezultat je 2-2 u seriji koja se igra dok neko ne pobedi četiri puta.

Kada opet igraju Nikola Jokić i Denver? Raspored utakmica:

Denver nagetsi i Minesota Timbervulvsi igraju po sledećem rasporedu (po našem, srednjoevropskom vremenu)

Utakmica broj 5 - u Denveru, u sredu, 15. maja, od 04.30;

Utakmica broj 6 - u Minesoti, u petak, 17. maja, u 2.30.

Ako bude potrebe, eventualna majstorica igrala bi se u nedelju, 19. maja (ili ponedeljak po našem vremenu, u zavisnosti od termina koji bude određen) u Denveru.

NBA liga, sezona 2023/2024 - termini, plej-of, Olimpijske igre...

Ligaški deo nadmetanja završen je u nedelju, 14. aprila 2024, kada su svi timovi odigrali po 82 utakmice. 

Nakon zavreštka plej-in turnira za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, 20. aprila počela je zvanična faza plej-ofa.

Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. NBA draft se održava 26. i 27. juna.

Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)