DŽOKEROVA MVP SIMULTANKA KAO UVOD: Jokić o najvažnijem meču Denvera i Minesote

Novosti online

14. 05. 2024. u 07:48

PRE pet dana na rubu eliminacije, a od sutra sve kreće iz početka. Tako se, zasada, razvija polufinalna serija Zapadne konferencije između Denvera i Minesote. Nakon dva trijumfa Timbervulvsa u Koloradu, Nagetsi su uzvratili istom merom na gostujućem terenu i pobedom u noći između nedelje i ponedeljka izjednačili rezultat - 115:107 (2:2). Šampiona je kao i u prošlom meču do slavlja predvodio trostruki MVP NBA lige Nikola Jokić, sa 35 poena i po sedam skokova i asistencija.

ЏОКЕРОВА МВП СИМУЛТАНКА КАО УВОД: Јокић о најважнијем мечу Денвера и Минесоте

FOTO: Tanjug/AP

Podigao je Džoker nivo obrtaja u odnosu na prva dva susreta, delio sjajne asistencije, pogađao preko Gobera, Taunsa i Rida, stigao čak i da efektivno zakuca krajem prvog poluvremena. Denver je vodio gotovo čitav meč, na isteku prvog dela za 25 sekundi su napravili seriji 8:0, krunisanu pogotkom Džamala Mareja sa pola terena.

Iako je presedeo veći deo treće četvrtine zbog četiri lične greške, Jokić se na vreme vratio u završnom periodu igre, ispogađao neke bitne šuteve i napravio sjajnu uvertiru za peti meč u "Bol areni", koji će na programu biti sutra posle ponoći (4.30) po našem vremenu.

- Mislim da je fizikalnost najveća razlika u odnosu na prve dve utakmice, pariramo im u tom smislu, čak ih i nadmašujemo. Igramo malo pametnije. Mislim da nemamo toliko izgubljenih lopti, ne dajemo im mogućnost da trče i da daju lake poene, odbrana nam je veoma dobra. To je to, verovatno - istakao je magični Somborac nakon okršaja u Mineapolisu.

Značajan pomak u odnosu na susrete u Denveru, napravio je i Aron Gordon (27 p., 7 sk., 6 as., 11/13 iz igre), "druga violina" Nagetsa u ovom plej-ofu, a pravi doprinos stigao je i od Redžija Džeksona (6 p.), Džastina Holideja (10 p.) i Kristijana Brauna (11 p.). To je u taboru šampiona bio pravi recept za dva brejka, a biće i za prvu pobedu na domaćem terenu u ovoj seriji.

Indijana odbranila domaći teren

ZA razliku od serije između Denvera i Minesote, u kojoj domaćin nije slavio nijednom do sada, u okršaju Njujorka i Indijane ni pomena o brejku. Indijana je i drugom pobedom (121:106) na svom terenu obezbedila izjednačenje (2:2) pred selidbu u "Medison Skver Garden". Najbolji u pobedi izabranika Rika Karlajla bio je Tajris Haliburton sa 20 poena, dok je na drugoj strani isti broj koševa ubacio Alek Burks.

- Još ništa nismo uradili. Znamo da će peta utakmica biti najteža utakmica u našim životima, tako ćemo se i spremiti. Čak i pre početka, mislio sam da će biti interesantna serija. U prve dve utakmice su nas ubrzali, nismo igrali svoju igru, a sada smo povratili svoj ritam - dodao je Jokić.

Sa druge strane, jedino je Entoni Edvards (44 p.) pružio pravi otpor Denveru, dok su ostali zakazali. Naročito Karl Entoni - Tauns (13 p., 5/18 iz igre). Ipak i pored sjajne partije, Edvards je prvenstveno bio samokritičan, uz već sada standardne reči hvale za Jokića i Nagetse.

- Pogodili su neke teške šuteve. Mislim da nam je mnogo naškodila ona serija krajem druge četvrtine, koja je počela od moje glupe izgubljene lopte. Imali smo mnogo prilika da pobedimo, ali načinili smo neke greške. Imaju najboljeg igrača na svetu, a lopta je kod njega u rukama sve vreme. Svakog puta kada napraviš grešku, on je vidi, teško je boriti se sa time - istakao je Edvards. 

NBA plej - of

ISTOK: Boston - Klivlend 2:1, Indijana - Njujork 121:89 - 2:2.

ZAPAD: Oklahoma - Dalas 1:2, Minesota - Denver 107:115 - 2:2.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!