DŽOKER SA MVP OSMEHOM: "Znamo na šta smo spremni i za šta smo sposobni"

V. P.

11. 05. 2024. u 21:45

DENVER je 30. tim u NBA istoriji sa dva poraza kod kuće na početku plej-of serije. Da bi postao tek šesti pobednički u tim nezavidnim okolnostima, bio je neophodan trijumf u trećem meču, prvom na gostujućem terenu.

ЏОКЕР СА МВП ОСМЕХОМ: Знамо на шта смо спремни и за шта смо способни

Foto: EPA-EFE/DUSTIN BRADFORD

Već prežaljeni Nagetsi citirali su legendarnog trenera Rudija Tomjanovića - nikad ne potcenjuj srce šampiona.

Upili su sve kritike, timskom igrom iz udžbenika demolirali Minesotu (117:90) i smanjili na 2:1 pred četvrtu utakmicu u noći između nedelje i ponedeljka (2.00), takođe u Mineapolisu.

- Napravio sam dvominutni kolaž svega što su viđene košarkaške glave govorile posle prve dve utakmice, znate i sami ko su ti ljudi - kaže trener Denvera Majk Meloun. - Pričali su da je serija gotova, da više nismo moćni, da je Minesota bolji tim. Ne pokušavam da ih ućutkam, verovatno bih i ja isto pričao. U početku nisam želeo da pokažem snimke igračima, pošto me u najvećem broju slučajeva baš briga šta kažu. Ali, smatrao sam da će to podići entuzijazam, da će probuiti nešto u mojim igračima. Ako to ne probudi takmičare u njima, ne znam šta će.

Efekat ovakve motivacije je najbolji meč Nagetsa u plej-ofu. Nikolu Jokića nisu zabolele strele odapete direktno u njegov MVP legitimitet. Nije srljao da dokaže kritičarima da greše, samo je radio ono što mu je i donelo najprestižnije individualno priznanje. Pokupio je krhotine tima iz prve dve utakmice i sastavio ih u skladnu celinu, koju ovog puta nije mogla da razbije ni najbolja odbrana lige. Džokerova statistika je ogledalo njegovog pristupa u ovom meču - 24 poena (šut 10/18), 14 skokova, devet asistencija, tri ukradene lopte i tri blokade.

JOKIĆ: HVALA BEOGRADU

NA konferenciji za medije bilo je i srpskih izveštača, jedan od njih postavio je pitanje Jokiću da li je video objavu treće MVP titule na Kuli Beograd.

- Video sam, hvala mnogo na tome, nisam očekivao. Znači mi to, kako da ne. Ceo Beograd je video, zahvaljujem se - prija Jokiću beogradski omaž njegovim istorijskim dostignućima.

- Mislim da smo igrali mnogo jednostavnije, nismo im dali šansu da budu agresivni - objasnio je strategiju prvog udarca u pleksus Minesote u seriji. - Igrali smo dosta brže, dali sebi šansu da igramo bolji napad. Nismo gubili lopte, bili smo agresivniji i to je promenilo igru. Znamo na šta smo spremni, znamo za šta smo sposobni. Možemo da se vratimo, samo treba da igramo kao šampioni, da imamo tu sliku u glavi.

Svi su vratili sliku prošlogodišnje šampionske parade, počev od Džamala Mareja (24 poena), preko Majkla Portera (21), Erona Gordona (13), Koldvel-Poupa (12)... Dovoljno obnovljenog ponosa za prvi poraz Minesote u plej-ofu.

- Preuzimam krivicu - rekao je mladi as "vukova" Entoni Edvards, prvi strelac domaćeg tima sa 19 poena. - Izašao sam na teren bez energije, izneverio sam tim, trenere, navijače. Biću spreman za sledeću utakmicu.

Biće spremni i šampioni sa Džokerom kome se vratio MVP osmeh.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima