"SVE OSTALO JE MANJE VAŽNO!" Željko Obradović o neprijatnim scenama u "Morači" tokom meča Budućnost - Partizan

Novosti online

07. 05. 2024. u 20:34

Partizan je izgubio od Budućnosti drugi meč polufinala ABA plej-ofa i majstorica će odlučivati ko će u završnu borbu za trofej, a posle te utakmnice u Podgorici trener crno-belih Željko Obradović održao je kratku, ali zanimljivu konferenciju za štampu.

СВЕ ОСТАЛО ЈЕ МАЊЕ ВАЖНО! Жељко Обрадовић о непријатним сценама у Морачи током меча Будућност - Партизан

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Budućnost je "tesno" pobedila Partizan u zanimljivom susretu, posle čega se Obradović ovako obratio "sedmoj sili":

- Naravno, prva stvar koju želim da uradim je da čestitam Budućnosti na pobedi. Serija je 1:1, bez obzira da li je (na kraju) pola koša (razlike), deset (poena razlike), isto je, rezultat je važan, a to je pobeda. Serija se vraća u Beograd. Mislim da smo igrali prilično dobro u mnogim momentima utakmice, imali smo u prvom poluvremenu, kada smo se odvojili na šest razlike, pet izgubljenih lopti zaredom. Tu smo dozvolili Budućnosti da se vrati. Na kraju su oni imali, praktično, dobijenu utakmicu, a mi smo odigrali agresivnu odbranu, čak poentirali iz nekih teških situacija, a neke otvorene šuteve smo promašivali. Kako god, borbenost na nivou, ali biće potrebno malo više da bi smo se plasirali u finale - "otvorio" je trofejni stručnjak svoje obraćanje pred medijima u Podgorici.

Upitan o igri spoljne linije Budućnosti i koliko je crno-belima olakšalo to što su domaćini bili prilično neprecizni s distance, odgovorio je na sledeći način:

- Nismo ni mi šutirali ništa (bolje), oni su 4/22, mi 3/19. Veoma loši procenti šuta za tri poena. Verovatno nervoza čini svoje. Rekao sam da smo imali otvorene šuteve, nismo ubacivali, to je to. Spremiti se sad za sledeću utakmicu, a večerašnju zaboraviti.

Na konstataciju da on jeste dočekan aplauzima u hali "Morača", ali da je tenzija potom narasla, da su neki navijači čak i gađali gostujuće igrače, a kapiten Partizana Kevin Panter se i raspravljao s nekim u publici, trener crno-belih je ponovio svoj stari stav:

- Moja poruka tim povodom je ona koju šaljem od prvog dana kada sam došao: da je ovo samo košarka. I da treba da se završi u njoj, u košarci. Nikakve tenzije nam ne trebaju. Mi smo klub koji gaji sa Budućnošću odlične odnose, a ja ću i ovu priliku da iskoristim, kao i pred narednu utakmicu, da pozovem navijače Partizana da se ponašaju fer i korektno, da nam dolaze sportski prijatelji i da bolji tim treba da ide u finale. To je jedina poruka koju dajem od prvog dana otkako sam se vratio u Partizan. I ne nameravam da odustanem od toga, zato što mislim da su te stvari najbitnije u našim životima. Sve ostalo je manje važno. Treba da budeš čovek, da se ponašaš kulturno i fino. To je ono na čemu insistiram. Vi imate i neke druge primere, pero je kod vas, ne kod mene - zaključio je Željko Obradović.

Majstorica Partizan - Budućnost igra se u petak 10. maja u Beogradu.

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!