HAOS NA EVROVIZIJI: Predstavnica Izraela ponovo izviždana na probi pred večerašnje finale

Novosti online

11. 05. 2024. u 16:19

NA GENERALNOJ probi pred večerašnje finalno veče Pesme Evrovizije tokom nastupa Eden Golan, predstavnice Izraela, ponovo su se čuli glasni zvižduci iz publike u Malmeu.

ХАОС НА ЕВРОВИЗИЈИ: Представница Израела поново извиждана на проби пред вечерашње финале

Foto: Tanjug

Golanova (20) je i sinoć bila ispraćena zvižducima sa probe, ali uprkos preziru i negodovanju dela publike prema nastupu izraelske predstavnice, ona se smatra jednim od favorita sa svojom pesmom "Hurricane", prenosi Tajms of Izrael.

Ovogodišnju Evroviziju prate brojni incidenti, od protesta zbog nastupa Izraela, do diskvalifikacije Holandije. Iako je na jučerašnjoj probi i simuliranju glasanja pred finalno veče Pesme Evrovizije odlučeno da Finska dodeli 12 poena Izraelu, finska voditeljka je odbila da dodeli glasove Izraelu i dodelila ih Irskoj.

U Malmeu je u četvrtak organizovan protest protiv učešća izraelske predstavnice Eden Golan, a policija procenjuje da se okupilo između 6.000 i 8.000 ljudi. Okupljeni su uzvikivali propalestinske parole ''Od reke do mora, Palestina će biti slobodna'' i ''Izrael je teroristička država'', preneo je ranije AP.

Organizatori Evrovizije nisu ispunili pozive da se Izrael isključi iz takmičenja zbog vojne operacije u Pojasu Gaze, navodeći da "takmičenje nije političko", ali demonstranti su se žalili na dvostruke standarde jer je Rusiji bilo zabranjeno učešće na Evroviziji 2022. godine zbog napada na Ukrajinu.

Sindikati zaposlenih u belgijskoj televiziji VRT 1, obustavili su na kratko jučerašnje emitovanje polufinala takmičenja Pesma Evrovizije da bi pozvali na prekid vatre u Gazi.

BONUS VIDEO: ALERGIJE, IMA LI LEKA ?| dr Vesna Tomić Spirić | Dr Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET OSTAO ZATEČEN: Evo šta je Aleksander Zverev prvo uradio kada je pobedio Rafaela Nadala na Rolan Garosu