POKUŠAJ KRIJUMČARENJA PETOGODIŠNJE DEVOJČICE U BiH: Majka u Nemačkoj prijavila otmicu ćerke

S. MIŠLjENOVIĆ

18. 04. 2024. u 10:52

DEVOJČICA koja je prebačena s Graničnog prelaza Brod u Sigurnu kuću zbog sumnje da je žrtva krijumčarenja, poreklom je iz Avganistana i bila je u pratnji oca, a njena majka je u Nemačkoj prijavila njenu otmicu.

ПОКУШАЈ КРИЈУМЧАРЕЊА ПЕТОГОДИШЊЕ ДЕВОЈЧИЦЕ У БиХ: Мајка у Немачкој пријавила отмицу ћерке

Foto Arhiva

- Kako je za njom bila raspisana poternica, čim su se pojavili na granici reagovala je policija te je devojčica prebačena u Sigurnu kuću. Otac je odmah predat u nadležnost Službe za poslove sa strancima i smešten je u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu - rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Tužilaštva BiH, pod čijim nadzorom se vodi istraga u ovom slučaju, saopštili su da su Služba za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH na prelazu Brod sprečili krijumčarenje devojčice od pet godina.

- Tužilac iz Odseka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima koordinisao aktivnosti u saradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i GP BiH, koji su prilikom kontrole putnika redovne autobuske linije na prelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identifikovali žrtvu međunarodne trgovine ljudima - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dalje je navedeno da je žrtvi dodeljen specijalni staratelj za decu strane državljane bez pratnje i žrtve trgovine decom.

Iz Tužilaštva BiH su pojasnili da se navedena devojčica nalazi u bazi potraga za osobama za kojima tragaju međunarodne institucije, te je postupajući tužilac u stalnoj komunikaciji sa tužilaštvom i policijom u nemačkom Vizbadenu, a preduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja deteta majci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku