PROBAJTE DA NAPRAVITE JEDNU OD NAJLEPŠIH POSLASTICA SA KEKSOM: Lešnik torta

Novosti online

22. 03. 2024. u 16:00

HARMONIJA sastojaka za potpuno uživanje u ukusu.

ПРОБАЈТЕ ДА НАПРАВИТЕ ЈЕДНУ ОД НАЈЛЕПШИХ ПОСЛАСТИЦА СА КЕКСОМ:  Лешник торта

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 300 gr keksa sa puterom

* 200 gr crne čokolade
* 150 gr maslaca
* 150 gr šećera
* 3 jaja
* 1 kašičica ekstrakta vanilina
* 100 gr mlevenih oraha
* 100 gr mlevenih lešnika
* 50 gr suvih brusnica (po želji)
* prstohvat soli
* šećer u prahu za posipanje (po želji)

Priprema:

Otopite crnu čokoladu zajedno sa puterom u mikrotalasnoj pećnici ili na pari. Mešajte dok se sastojci potpuno ne sjedine i ne dobijete glatku smesu.

U posebnoj posudi pomešajte jaja, šećer i ekstrakt vanile dok ne dobijete penastu smesu. U mešavinu jaja dodajte otopljenu čokoladu i puter i dobro promešajte. Dodajte mlevene orahe, lešnike i suve brusnice (ako želite) i prstohvat soli. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Uzmite sitan keks i postepeno dodajite izlomljene komade keksa u smesu. Lagano mešajte da se keks ravnomerno rasporedi.

Uzmite kalup za tortu i prekrijte ga papirom za pečenje. Sipajte smesu sa izlomljenim keksom u kalup i poravnajte površinu.

Keks torta se sada treba staviti u zagrejanu rernu i peći na 180°C oko 30-35 minuta ili dok se površina ne stisne i ne poprimi hrskavu teksturu.

Po želji tortu pre serviranja pospite šećerom u prahu.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku