TARTAR BIFTEK: Jelo koje svakoga ostavlja bez daha
Postoji hrana koju najčešće možete jesti u restoranu, ali ukoliko se fokusirate na njenu pripremu, vrlo lako to možete imati i na svojoj trpezi.
Sastojci:
- 500 g svežeg junećeg bifteka
- 2 žumanceta
- 2 kašike senfa
- 1 glavica crnog luka
- 4 inćuna
- 2 kašičice paradajz-pirea
- 1 kašičica soja-sosa
- 2 kašike maslinovog ulja
- nekoliko kriški bageta
- malo putera
- 2 kašike konjaka
- 60 g kapara
- 3 kisela krastavčića
- so, biber
- seckani peršun
Priprema:
Meso oštrim nožem isecite na što sitnije komade. Isto uradite sa inćunima, kaparom, peršunom i kiselim krastavcima. Sve to sjedinite u jednu činiju.
Kriške bageta premažite sa malo putera i prepecite.
Crni luk isecite na šnite, pa dodajte smesi od mesa, kao i konjak, maslinovo ulje, soja-sos, paradajz-pire, žumanca i senfa.
Sve lepo rukama ili viljuškom izradite smesu i poslužite uz prepečen hleb. Prijatno!
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PILETINA SA MLADIM KUPUSOM I POVRĆEM: Pravi se lako i brzo, a ukus je izvanredan
08. 05. 2024. u 14:00
ROLOVAN SVINjSKI VRAT: Slasni specijalitet za pravo gurmansko zadovoljstvo
07. 05. 2024. u 11:40
"DAĆEMO KOLIKO GOD PARA TREBA, SAMO OSTANI SA NAMA" Otkriven motiv trostrukog ubistva u Knjaževcu, Aleks (22) zbog ovoga pobio najbliže?
JUTRO nakon zločina u Knjaževcu, u kući u kojoj je Aleks Milojević (22) iz Knjaževca hicima iz vazdušne puške ubio svog oca (60), babu (83) i dedu (81), na zatvorenoj kapiji stoji policijska traka, a nikog od rođaka nema unutra...
07. 06. 2024. u 12:35 >> 13:01
UKRAJINA GAĐALA LUGANSK AMERIČKIM RAKETAMA: Više mrtvih i desetine ranjenih - žestoka reakcija Moskve (FOTO/VIDEO)
MINISTARSTVO odbrane Rusije optužilo je danas ukrajinsku vojsku da je u napadu na Lugansk koristila pet projektila "atakams" koje su Kijevu isporučile SAD.
07. 06. 2024. u 13:37
KARLEUŠA PRIJAVILA TOŠIĆA ZA NASILjE: Fizički napao nju i njenog prijatelja?
PEVAČICA Jelena Karleuša prijavila je policiji, rano jutros oko 5.15 sati, da ju je napao bivši muž Duško Tošić.
08. 06. 2024. u 09:01
Komentari (0)