RECEPT ZA MARCIPAN MASU: Osnovni recept za slatko testo od badema koji možete iskoristiti za bezbroj kolača

Novosti online

08. 05. 2024. u 13:00

Mekani marcipan neodoljivog mirisa i ukusa je glatka masa koja se koristi za pravljenje kolača, torti, medenjaka, bombonica i drugih poslastica i veoma se lako oblikuje.

РЕЦЕПТ ЗА МАРЦИПАН МАСУ: Основни рецепт за слатко тесто од бадема који можете искористити за безброј колача

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100 g sirovih badema
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g šećera
  • 50 ml vode
  • aroma badema po ukusu

Priprema:

Prelijte badem vrelom vodom i ostavite da odstoji 15 minuta. Potom mu uklonite kožicu, pa ga prebrišite ubrusima i ostavite preko noći. Potrebno je da sutradan bude potpuno suv.

Pomešajte 50 g šećera i 50 ml vode kako biste napravili gušći šećerni rastvor, pa stavite ovu mešavinu da proključa, neka kuva jedan minut i zatim sklonite da se hladi.
Nakon toga, sameljite badem što sitnije, pa ga pomešajte sa šećerom u prahu. To dobro promešajte, pa stavite u blender, aparat za mlevenje kafe i sl. Potrebno je da dobijete vrlo fin prah.
Ovaj prah sipajte u činiju, prelijte aromom badema, pa sipajte malo-pomalo šećernog rastvora dok mesite rukom. Ako primećujete da se raspada, dodajte još malo rastvora, a ako se lepi i premekano je, dodajte slobodno malo šećera u prahu.
Prekrijte providnom folijom i stavite u frižider ili odmah pravite kolače od marcipana.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku