HIT, HIT, HIT! Papardele u mlečnom sosu od jaja
PRIDRUŽITE se mnogobrojnima koji su sami počeli da mese testeninu! Nije teško, a ukus se ne može porediti sa kupovnom testeninom, i zavolećete sigurno ukus jednostavnog sosa.
Sastojci:
ZA TESTO:
* brašno, 300 g
* so,1 kašičica
ZA SOS:
* mleko, 1 l
* jogurt, 250 ml
* kajmak, 100 g
* ulje, 2 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* suvi biljni začin, po ukusu
* mešavina italijanskih začina, 1 kašičica
Priprema:
- Na radnu površinu sipajte brašno, prstima oblikujte udubljenje u sredini, i tu stavite so i razbijte jaja. Prstima pomešajte jaja i brašno, dobro sjedinite sastojke tako što ćete mesiti testo dlanovima okrećući testo u smeru kazaljke na satu.
- Kad testo postane glatko i elastično, napravite kuglu i ostavite testo da se odmori desetak minuta, pa ponovo mesite dlanovima. Podelite testo nožem na delove, a onda na pobrašnjenoj površini oklagijom ili mašinicom za testeninu rastanjite trake na debljinu jednog milimetra. Ako široke taljatele, papardele, pravite ručno, onda trake dobro pospite brašnom, urolajte ih i nožem secite na šire trake, a potom ih rastresite po pobrašnjenoj krpi. Sušite ih pola sata pre kuvanja.
- Potopite testeninu u mleko i ostavite da stoje 20 minuta, a zatim zagrejte na tihoj vatri i kuvajte mešajući da omekšaju.
- Odvojeno ulupajte jaja, dodajte ulje, jogurt i omekšali kajmak, pa posolite i pobiberite.
Sve ubacite u vruću testeninu koju ste sklonili s vatre i dobro promešajte. Po potrebi dodajte suvi biljni začin i poslužite posuto italijanskom mešavinom začina. Ovu testeninu možete kratko da zapečete u rerni.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
GURMANSKA RAPSODIJA KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Meksičke kesadilje, pravi raj za nepca
07. 02. 2024. u 10:13
OVAKVU DO SADA NISTE JELI: Gibanica sa sirom, hrskava kora i testo meko kao duša
07. 02. 2024. u 11:00
MAKRON NA KONFERENCIJI SA ŠOLCOM ZATRAŽIO: Dozvolite Ukrajini da gađa ciljeve u Rusiji odakle se vrši granatiranje
ORUŽANIM snagama Ukrajine treba dozvoliti da gađaju ciljeve u Rusiji, odakle se vrši granatiranje, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron, a njegov govor je emitovan na nalogu Jelisejske palate na društvenoj mreži Iks.
28. 05. 2024. u 19:48
„ŽOGO BONITO“ ZA MALOG OGIJA: „Dečak leptir“ nastavlja borbu uz podršku heroja iz Superlige humanosti
FONDACIJA Mozzart za svaki pogodak u domaćem prvenstvu izdvaja 10.000 dinara, a najbolji igrač aprila Vinisijus Melo usmerio humanitarni fond za lečenje Ognjena Bojkovića
24. 05. 2024. u 16:00
MOMAK NA MATURU DOŠAO OBUČEN KAO BAKA: Sa njim došli i "unuci" - "Ja sam ih othranila!" (VIDEO)
MOMAK iz Bijeljine nasmejao je region kada je na maturskoj večeri Poljoprivredne i medicinske škole, za razliku od svojih vršnjaka, došao u nešto neobičnijoj odeći.
27. 05. 2024. u 09:15
Komentari (0)